Жителі Слов’янська і Краматорська, які підтримують сепаратистів, добились свого – Київ тимчасово відпускає фінансову систему самозваної «Донецької народної республіки». Мова про виплати зарплат бюджетникам і пенсій у зв’язку з неналежним рівнем безпеки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає УНН.

«На території Слов\'янська і Краматорська стало критично неможливо здійснювати державні функції щодо забезпечення населення", - зазначив міністр.

Він також зазначив, що 18 травня була захоплена газорозподільна станція, пошкоджені лінії електропередач, порушені об\'єкти інфраструктури, у тому числі залізничного сполучення.

«Сьогодні в Донецьку захоплений залізничний вокзал з усією інфраструктурою, всі ці функції будуть припинені. Також після захоплення пошти, відділень банків, нападів на інкасаторські машини в містах Слов\'янськ та Краматорськ будуть, мабуть, припинені виплати за державними зобов\'язаннями, пов\'язані з пенсіями, заробітними платами і так далі», - повідомив міністр.

Прозріння «незалежності»: Київ таки припинив виплачувати пенсії та зарплати бюджетникам у самозваній ДНР

За словами Авакова, ці платежі будуть накопичуватися до тих пір, поки не з\'явиться можливість їх виплатити населенню. У Мінсоцполітики підтверджують, що за нинішніх умов уряд не зможе продовжувати виплати пенсій та соціальних виплат на Донеччині.

На жаль, через сепаратистські погляди своїх земляків постраждають і решта жителів згаданих міст, котрі підтримують єдність України, але бояться активно висловити свою позицію через радикалізм і відверту агресивність проросійськи налаштованих містян. Та чи настане прозріння в останніх?



Переглядів: 3529
Поширень: 0