Маленький блок викачує з розетки непотрібні реактивні потужності, при цьому лічильник стоїть на місці. За день установка може дати до 15-ти кілоВатт. Цього достатньо на потреби великої родини.

Володимир Чурюкін, винахідник: "Он включается в розетку, в него включается нагревательный прибор, и сложностей никаких. С точки зрения энергетиков, они предъявить претензий не могут, он работает как стабилизатор, преобразователь".

Реактивна потужність вільно поширюється мережами, а коли накопичується, спричиняє перевантаження. Населення сплачує лише за активну енергію, тому винахід не порушує законодавства. На створення пристрою інженера надихнули постійні здорожчання електрики. Чоловік не витримав і цілий рік присвятив розробці. Половину деталей запозичив у старих лампових телевізорів.

Володимир Чурюкін, винахідник: "Либо правительство и генерирующие компании одумаются и вернутся на нормальные цены, либо они будут получать серьезные убытки, поскольку люди перейдут на бесплатное потребление энергии".

Думки вчених розходяться. Але всі в один голос переконують: інженер претендує на геніальне відкриття. Якщо диво-техніка пройде лабораторні випробування, енергогосподарства стануть перед межею банкрутства.

Анатолій Добрун, декан фізичного факультету Запорізького національного університету: "В світі стільки багато незвіданого, стільки багато нових явищ, яких людство не може пояснити, і можливо, це явище одне із тих. Тому говорити, що це принципово можливо чи ні, не можна говорити, поки явище не буде оприлюднене".

Наразі Володимир Чурюкін патентує винахід. Інженер переконаний: завдяки його пристрою тисячі родин заощадять сімейний бюджет.


Переглядів: 6586
Поширень: 0