Із самого ранку впродовж дня українські прикордонники у Луганську відбиваються від атаки близько п’яти сотень бойовиків так званої армії Сходу. Бої відбуваються з 4-ї ранку безпосередньо серед житлових кварталів Луганська – частина прикордонників розташована на околиці міста поруч зі спальним масивом.

У Луганську з ночі бої: прикордонники більше 14 годин самотужки відбиваються від терористів, а вибухом в ОДА убито дві людини

У Луганську з ночі бої: прикордонники більше 14 годин самотужки відбиваються від терористів, а вибухом в ОДА убито дві людини

Терористи, прикриваючись за житловими будинками, ведуть вогонь по прикордонникам. Ті як можуть відстрілюються. На одному з відео видно, як куля влучає в голову одному з бойовиків.

Прикордонники продовжують тримати оборону військового містечка, утім невпинно просять допомоги армії, а з цим, як виявилось, не все добре. За словами представника прес-центру АТО Олексія Дмитрашківського, зранку над епіцентром бойових дій працювала військова авіація, якою знищено дві зенітні точки терористів.

«Вся складність ситуації в тому, що бій точився безпосередньо в житловому масиві. Зенітні установки, що були знищені, знаходилися поміж будинків, а те, що зробила авіація – то ювелірна робота. Вони знищили зенітні установки і не пошкодили будівлі», - наголосив прес-секретар.

Прикордонники ведуть бій під звуки Гімну України.

Разом із тим, зачистити масив від бойовиків не вдалося, а у прикордонників для цього немає ані ресурсів, ані змоги. Тільки у другій половині дня екс-голова зовнішньої розвідки Микола Маломуж повідомив, що прикордонникам відправляється підкріплення.

«За моєю інформацією, туди направляється підкріплення. Але з величезним запізненням», - цитує Маломужа «Українська правда».

Вибухи та постріли було чутно також і у самому центрі Луганська. Так, у будівлю місцевої облдержадміністрації, захопленої бойовиками, влучив снаряд. Очевидці у соцмережах пишуть, що у цей час над центром Луганська кружляли винищувачі. За однією з версій, терористи прорахувались, і, цілячись по літаку, влучили у будівлю – ракета, випущена з ПЗРК могла збитись з курсу і зреагувати на тепло від кондиціонера, припускає луганський активіст Сергій Іванов.

Керівник прес-центру АТО заявляє, що обстріл будівлі ОДА з неба не проводився і також висловив припущення, що по будівлі влучили через невміле поводження зі стрілецькою зброєю і вибуховими речовинами. Кількість жертв встановлюється, наразі відомо про двох загиблих.
 



Переглядів: 4621
Поширень: 0