Вперше після обрання на посаду президента України Петро Порошенко зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Зустріч відбулася у Франції на святкуванні 70-ї річниці висадки союзницьких військ у Нормандії.

Наразі немає достовірних даних про те, чи мало місце рукостискання між президентами Порошенком та Путіним.

Петро Порошенко подивився в очі Путіну

Повідомляється, що при зустрічі була присутня канцлер Німеччини Ангела Меркель, котра раніше сказала пану Путіну, що Москва несе "велику відповідальність" за встановлення миру в Україні.
Крім того, вона заявила, що з обранням пана Порошенка на посаду, настав час для стабілізації ситуації.

Володимир Путін заперечує російську участь у подіях на сході України, незважаючи на присутність росіян серед сепаратистів.

На саміті "Великої сімки" цього тижня пані Меркель заявила, що подальші санкції потрібно буде впроваджувати, якщо не буде "жодного прогресу".

ЄС ввів цільові санкції проти Росії після того, як у березні цього року вона анексувала Крим після невизнаного Україною та ЄС референдуму про приєднання півострова до РФ.

Надалі криваві сутички вибухнули у Донецькій та Луганській областях, де проросійські сепаратисти оголосили незалежність від України та відмову визнавати прозахідний уряд, котрий змінив усунутого від влади в лютому президента Віктора Януковича. За свідченням керівництва української армії, до складу терористів на Донбасі входять російські бойовики.



Переглядів: 6520
Поширень: 0