Так, 20 червня близько 23:00, силами територіальної охорони підрозділу було попереджено проникнення групи терористів на військову територію. Після виявлення військовослужбовцями нападників, які намагалися якомога ближче підійти до бойових позицій спеціальної техніки, терористи відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Після короткої перестрілки з військовослужбовцями ЗС України, бойовики відступили і залишили військовий об’єкт.

Та під ранок, 21 червня, близько 4:40 відбувся інший напад. До підрозділу зенітних ракетних військ під’їхали автомобілів один КАМАЗ та кілька легкових автомобілів, з яких вийшло до 50 осіб у камуфляжі. Без висування якихось ультиматумів вони через паркан відкрили вогонь з автоматичної зброї та гранатометів. При цьому, терористи з гранатометів обстрілювали, в основному, бойові позиції частини протиповітряної оборони. Тобто, метою нападників було завадити вартовим неба виконувати завдання за призначенням.

Після того як на допомогу вартовим неба прибули військовослужбовці частини спецпризначення Збройних Сил України, вони разом дали належну відсіч нападниками. Останні, близько 6:00 залишили підступи до військового об’єкту.

З боку військовослужбовців ЗС України загиблих та поранених немає. Щодо втрат терористів інформація уточнюється. Охорону території усіх підрозділів частини зенітних ракетних військ підсилено.

Протягом цієї ночі терористи зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів здійснювали обстріли трьох прикордонни пунктів пропуску «Ізваріне», «Должанський» та «Успенка».

По міжнародному пункту пропуску «Ізварине» в Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок.

Близько 21:20 бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій. У ході зіткнення 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких – важкі. У подальшому прикордонники змушені були під натиском противника відступити з боєм на територію Росії.

Під час бою терористами також був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь.

Про напад на пункт пропуску поінформовано всі взаємодіючі органи.

За наявною інформацією бій виник у результаті намагання терористів перемістити з території України в Росію невідомий вантаж.



Переглядів: 2795
Поширень: 0