Ситуація на кордоні

Президент України Петро Порошенко привітав з першою перемогою після відновлення антитерористичної операції Збройні Сили та прикордонників, які встановили контроль над пунктом пропуску «Довжанський» у Луганській області.

Впродовж останньої доби сапери Збройних Сил України розмінували пункт пропуску та прилеглі автошляхи. Ними було знешкоджено 15 вибухових пристроїв на під’їздах та 20 безпосередньо у пункті пропуску.

Наразі прикордонники приступили до відновлення службових приміщень пункту пропуску, налагодження системи зв’язку та паспортного контролю.

Військові дії в зоні конфлікту

Сьогодні близько 14:00 терористи напали на блокпост, розташований на перехресті доріг Красний Лиман-Ямпіль на Донеччині. Українські військові відкрили вогонь на ураження, в результаті атаку відбито.

Двічі був обстріляний блокпост збройних сил у населеному пункті Порєчьє на Луганщині. Також бойовики обстріляли з мінометів блокпост українських військових на горі Карачун. Під час цих обстрілів втрат серед особового складу немає.

Сьогодні вдень у Донецьку терористи атакували обласне управління МВС. Міліціонери Донеччини відповіли вогнем. Внаслідок бою один міліціонер загинув, двоє поранених, три легкопоранених. Станом на 15 годину зв\'язок з управлінням поки що відсутній.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Виплати пенсій у Донецькій області за травень - червень держава здійснила в повному обсязі, за винятком міст, де цьому заважають активні дії терористів (не профінансували на 240,2 млн. грн.). Так, через перешкоджання терористами нормальному функціонуванню відділень Держказначейства і Нацбанку у Краматорську, Слов\'янську, Сніжному та Слов’янському районі відділення досі не можуть відновити свою роботу.

Незважаючи на активну диверсійну діяльність терористів щодо руйнації української інфраструктури, в Донецькій області відновлено систему водопостачання. На сьогодні обмеженим залишається водозабезпечення Горлівки, Докучаєвська, Краматорська, Костянтинівки, Макіївки.

У районах проведення АТО не припиняється робота місцевих органів влади з надання допомоги громадянам, що перебувають у зоні проведення бойових дій. У Дебальцевому представники органів місцевого самоврядування допомагають переселенцям в оформленні документів для отримання пенсій, соціальної допомоги і матеріальних виплат, виділених облрадою. На даний момент документи подали 130 людей, що потребують допомоги. Аналогічна робота проводиться і в інших містах та районах - Дружківці, Шахтарську, Ясинуватському районі. Крім цього, організовано збір продуктів харчування та одягу для переселенців.

Благодійна допомога армії

Наші співвітчизники в різних куточках України продовжують надавати посильну допомогу військовим, які виконують завдання в рамках антитерористичної операції. Так, мешканці Чернігівщини в ході благодійної акції «Допоможемо Збройним Силам разом!» в черговий раз відправили гуманітарний вантаж на схід України. Мешканці області, підприємці, депутати різних рівнів зібрали понад 4 тонни необхідних продовольчих товарів, речей та технічного майна для українських захисників.

Не залишилися осторонь і наймолодші українці. Під час фестивалю юнацьких творчих колективів у Трускавці, за ініціативою студентів Національного університету «Львівська політехніка» було зібрано 3 тисячі гривень. Представник журі фестивалю Володимир Деркач передав сьогодні цю суму до Центрального клінічного військового госпіталю Міноборони, де проходять лікування поранені бійці.

Харківські волонтери і працівники соціальних служб активно допомагають фахівцям Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у догляді за пораненими в ході АТО бійцями. Так, з кінця травня біля прикутих до госпітального ліжка військовослужбовців щодобово перебувають студенти Харківського національного медичного університету.



Переглядів: 7875
Поширень: 0