У Росії набула чинності заборона на виробництво і продаж синтетичної нижньої білизни, що не відповідає нормам техрегламенту.

З 1 липня 2014 року в Росії і країнах Митного союзу набула чинності норма про заборону на виробництво і реалізацію білизни з поліаміду, нейлону і поліестеру, що використовують, зокрема, у виробництві мереживної білизни. Відповідно, за дотриманням цієї норми виробниками будуть стежити.

Бізнесмени і чиновники, незадоволені нововведенням, звертаються до влади з вимогою скасувати цю норму і дати людям можливість вибрати, яким товаром вони воліють користуватися. Тим більше, після введення нової заборони з ринку можуть зникнути до 90% білизни.

"За підрахунками експертів, з ринку може зникнути близько 90% білизни. Але чи маємо ми право вказувати жінкам, що носити, і позбавляти їх вибору?", - заявив депутат Держдуми від фракції "Справедлива Росія" Михайло Сердюк. Чиновник звернувся до міністерства промисловості і торгівлі з вимогою скасувати нові норми про заборону синтетичної білизни.

Як повідомлялося раніше, у Митному союзі хочуть заборонити туфлі на шпильці, кеди і босоніжки.


Переглядів: 3606
Поширень: 0