Сьогодні о 13.10 за Київським часом над будівлею міської ради Слов’янська піднято Державний прапор України. Про це Президенту України доповіли Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей і Начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко.

Як доповів речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, українські військові займаються забезпеченням відновлення роботи соціальних служб та правоохоронних органів Слов’янська. Це дозволило у найкоротший термін розпочати у місті роботу місії з надання гуманітарної допомоги всім, хто її потребує.

Виконуючи завдання Президента, наші захисники при звільненні міст та населених пунктів забезпечують максимальний захист мирного населення.

Військові дії в зоні конфлікту

Наразі антитерористична операція знаходиться у активній фазі.
У Краматорську розвідники та сапери перевіряють основні адміністративні та комунальні будівлі на предмет їхнього можливого мінування.

Активну допомогу Збройним силам України у цьому надає місцеве населення.

У селищі Миколаївка, яке вчора було звільнено від бойовиків, вже почала працювати тимчасова адміністрація, призначений керівник міліції.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У Луганській області під обстріл терористів з установок «Град» потрапили дачні селища «Меліоратор», «Авіатор», «Автомобіліст» і «Берізка». Вогонь вівся з боку Кам\'янобрідського району Луганська, де знаходяться вогневі позиції терористів. Інформацію про розташування позицій бойовиків українським військовим повідомили місцеві мешканці.

Крім цього, терористи намагаються сховатися у житлових кварталах, прикриваючись мирними жителями. Своєю чергою вони повідомили, що у Луганську на території дитячого садку по вулиці Вавилова терористи розташували установку «Град». У Перевальску Луганської області бойовики зайняли позиції на дахах житлових будинків, а в центрі міста з\'явилася артилерія. У Краснодоні Луганської області у одному з житлових кварталів також бандити розмістили установку «Град».

З початку АТО з районів Донецької та Луганської областей працівниками соціальних служб та активістами громадських організацій України вивезено та розселено у безпечних регіонах України понад 32 000 людей, які перебували на зайнятих терористами територіях. Серед відселених понад 12 000 дітей, понад 4000 інвалідів та людей похилого віку. Найбільше громадян розмістили у Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях. Їм надано тимчасове житло і забезпечено харчуванням.

У Сєверодонецьку Луганської області розвішані листівки такого змісту: «Сепаратисты-ополченцы! Предатели Украины! Где вас нет, там нет войны, там мир и нормальная жизнь! Убирайтесь вон из нашего Северодонецка».



Переглядів: 2725
Поширень: 0