З боку Євросоюзу та інших країн світу, зокрема, Сполучених Штатів Америки, Канади, Японії існує готовність допомогти Україні здолати ті виклики, які постали сьогодні перед державою у зв`язку із зовнішньою військовою агресією. Про це повідомив Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман в ефірі програми “ТСН.Тиждень” каналу 1+1.

Коментуючи результати нещодавнього візиту до Брюсселю в рамках зустрічі високого рівня з питань координації та впровадження міжнародної донорської допомоги, Володимир Гройсман зазначив: “Ми домовились, що буде технічна місія, яка оцінить те, що сьогодні необхідно Україні в першочерговому порядку. Найважливіші завдання, які потрібно вирішити, це облаштування нашого східного кордону – адже колись цей кордон буде кордоном Європейського Союзу, а також це питання тимчасово переміщених осіб, їхнього проживання і створення інфраструктури – можливо, нової, а можливо, облаштування тієї, яка є сьогодні”.

Нам потрібно дуже багато зробити, щоб Україна нарешті стала європейською, демократичною країною, в тому числі, подолати корупцію, вдихнути нові сили в розвиток економіки, інфраструктурні питання. І ми маємо це робити самостійно, це наше завдання всередині України. А те, що з боку цивілізованого світу, Європи, з боку міжнародних фінансових організацій є розуміння, я це відчув під час поїздки до Брюсселю”, – підкреслив Віце-прем`єр-міністр.



Переглядів: 2336
Поширень: 0