Військові дії в зоні конфлікту

На Сході держави тривають активні бойові дії. Українські військові продовжують утримувати усі раніше звільнені населені пункти. Найбільш запеклі бої з російськими найманцями точаться у районі населених пунктів Амвросіївка, Маринівка, Ізварине.

На підтримку українських військових підрозділів активно діє артилерія та авіація. Cьогодні у районі села Григорівка Луганської області бойовики напали на блокпост сил АТО. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні, 16 липня на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, напад успішно відбито. Втрат немає.

Сьогодні ж виявлено чергові ознаки порушення державного кордону України з боку Росії. Так, приблизно опівдні прикордонний наряд на ділянці «Амвросіївка» Донецького загону виявив засипаний інженерний рів та ознаки заїзду на територію України на глибину до 70 метрів п’яти одиниць військової техніки - ймовірно, системи «Град». Крім того, на місці знайдено залишки елементів від відстріляного боєзапасу.

На суміжній території прикордонники зафіксували трактор, який орав прикордонну місцевість, знищуючи докази перетину кордону на території Росії.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Терористи продовжують практику використання мирних мешканців як «живий щит». Бойовики облаштували нові вогневі позиції у житлових районах Луганська. Зокрема, у районі 7-ї прохідної заводу «Луганськ тепловоз» найманці встановили 2 гармати та організували базу забезпечення боєприпасами.

Соціально-економічна ситуація у населених пунктах, які контролюються терористами, вкрай важка. У Лисичанську Луганської області терористи викрали готівкові кошти у банкоматах та зупинили роботу відділення Державної казначейської служби.

На підприємстві «Краснодонвугілля» у Краснодоні Луганської області у зв’язку з військовими діями терористів працівники заводу масово звільняються. За останні дні заяву за власним бажанням написало 300 робітників. Місцеві мешканці Краснодону масово залишають місто.

Від часу звільнення низки населених пунктів у Донецькій та Луганській областях на виплату зарплат, пенсій та інших соціальних виплат перераховано 400 мільйонів гривень.

Під час візиту в Слов’янськ Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив різним відомствам взяти шефство над школами міста для підготовки до нового навчального року.

«Укрзалізниця» відновила шляхи сполучення. Лише вчора 800 людей повернулися назад у Слов\'янськ. Зважаючи на велику кількість громадян, які шукають можливість виїхати з території, що контролюється терористами, Південно-Західна залізниця продовжила курсування додаткових потягів № 534 та №564 з Луганська до Києва.



Переглядів: 2866
Поширень: 0