Терористи приховують докази з місця авіакатастрофи.

У ніч на 19 липня озброєні бойовики вивезли з місця падіння малазійського Боїнга 777 останки 38 загиблих. Озброєні терористи відтіснили з місця аварії представників українських органів влади - МНС, МВС, прокуратури. Тіла загиблих російські найманці завантажили в тентовані вантажівки і доставили до Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи.

Як повідомив сьогодні, 18 липня, на другому щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, за оперативною інформацією це було зроблено задля виявлення в тілах загиблих уламків ракети, якою був збитий літак. Таким чином, члени незаконних збройних формувань брутально порушили всі загальноприйняті міжнародні процедури з встановлення причин катастрофи та проведення експертизи тіл загиблих.

Очевидці з місця падіння літака повідомляють, що терористи, більшість з яких знаходиться у нетверезому стані чинять перешкоди міжнародним фахівцям у розслідуванні катастрофи. Бойовики стріляють у повітря, коли спостерігачі ОБСЄ намагаються вийти за межі виділеної їм території. Наразі на місці авіакатастрофи малайзійського літака знаходяться 30 спостерігачів цієї міжнародної організації.

Водночас із цим бойовики доставили до місця катастрофи важку техніку з метою вивезення уламків літака на територію Російської федерації.

За інформацією експертів, якщо терористи заволодіють чорними скриньками, вони матимуть змогу спотворити записану ними інформацію.

Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії.

Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував і постачав зброю.

В офіційних заявах генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента цієї організації Анн Брассер катастрофа рейсу MH17 авіакомпанії «Малайзійські Авіалінії» у східній Україні є терактом.

Наразі Україна готує позови, щоб так звані ДНР і ЛНР були визнані терористичними організаціями у світі.

Представник Швейцарії при ОБСЄ голова Постійної ради ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що сепаратисти не надали спостерігачам ОБСЄ, які прибули в Донецьку область, повного доступу до місця аварії малайзійського літака. У них немає тієї свободи пересування, яка необхідна для виконання їх роботи.

Цинізм бандитів перейшов всі межі. За оперативними даними, окрім збирання з тіл загиблих особистих цінних речей пасажирів, терористи використовують кредитні картки жертв трагедії.

Вночі з боку РФ на територію Луганської області України пройшли 15 одиниць військової техніки. Це є черговим доказом того, що підтримка терористів на Сході України з боку Російської федерації не припиняється.



Переглядів: 2587
Поширень: 0