У Шахтарському районі Донецької області на місці падіння літака «BOEING 777» «Малайзійських авіаліній» продовжувалися пошуково-рятувальні роботи. Станом на 16 годину підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій знайшли тіла 282 загиблих та 87 фрагментів. Усі тіла наразі знаходяться в місті Торез у наданих «Укрзалізницею» вагонах-рефрежераторах. Як заявив сьогодні ввечері, 21 липня, на щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, терористи продовжують перешкоджати вивезенню тіл та об’єктивному розслідуванню.  

Сьогодні протягом першої половини дня підрозділи Збройних сил України, які залучені до антитерористичної операції, продовжують наступ в районах Сєверодонецька, Лисичанська, а також передмість Донецька та Луганська.

Сили АТО увійшли в три міста Донецької області – Дзержинськ, Рубіжне та Соледар. У Дзержинську, зокрема, підняли над місцевою адміністрацією Держаний прапор України.

Українські військові локалізують і знищують залишки терористичних бандформувань у звільнених містах. У результаті швидких та безкомпромісних дій підрозділів Збройних Сил затримано велику кількість бойовиків, а також зброї та боєприпасів російського виробництва. Наразі відбувається звільнення території міста від вибухонебезпечних речовин, зброї та мін.

У районі Луганська сили АТО взяли під контроль стратегічно важливий населений пункт Георгіївка. Тут з’єднуються дороги з Алчевська, Ровеньків та Краснодону. Таким чином українські військові перекрили канал постачання зброї та боєприпасів терористам, які поки що перебувають в Луганську.

Також сьогодні було взято під контроль частину передмістя Донецька - населений пункт Піски, це забезпечило охорону Карлівського водосховища, важливого об’єкту системи водопостачання.

На території Росії, у Брянській області, поблизу кордону з Україною було зафіксовано рух колони (близько 30 танків) та значне угрупування бронетехніки поблизу населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області.

Відступаючи, терористи використовують місцеве населення як «живий щит». Зокрема, у районі аеропорту «Донецьк» терористи ведуть вогонь по багатоповерхових житлових будинках. Є жертви серед мирного населення.

Бойові дії терористів на території Донецької області призводять до втрати врожаю на полях. В Артемівському районі через постійні обстріли бойовиків неможливо приступити до збору зернових. У Ясинуватському районі вогнем терористів знищено два поля пшениці.

На території, де припинилися бойові дії, налагоджується мирне життя. У Маріуполі виконком міськради оголосив конкурс на краще оформлення фасадів будинків і парканів українською символікою. Завдяки цьому в останні дні чимало сімей із звільнених Слов\'янська і Краматорська повертають додому.

Триває робота місцевих органів влади з надання допомоги громадянам, які покидають територію АТО.

Зокрема, у Добропіллі зареєстровано понад 800 осіб тимчасових переселенців - з Донецька, Мар\'їнки, Артемівського району, Дружківки. Допомогу в поселенні, окрім місцевих органів влади, також надають приватні компанії, волонтери, громадські організації міста, небайдужі жителі. У Червоноармійському районі наразі перебуває близько 100 осіб, які виїхали із зони проведення бойових дій, у Новоазовському районі - понад 1 тис. зареєстрованих переселенців із зон проведення АТО. Ще раз нагадаємо телефон гарячої лінії для вимушених переселенців – 101.



Переглядів: 2837
Поширень: 0