Два потяги з тілами загиблих пасажирів літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній» вирушили з міста Тореза у напрямку Харкова. Про це повідомила Держкомісія з розслідування катастрофи літака з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Двома годинами раніше голова Держкомісії, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу в Українському кризовому медіа центрі повідомив, що, за його інформацією, вже сьогодні ввечері, після 19.00, бойовики, які утримують під контролем територію падіння літака, нарешті відпустять до Харкова потяги з тілами загиблих.

«До нас надійшла інформація, що спецпотяг з усіма тілами загиблих буде відпущено терористами для слідування до місця, яке ми визначили з іноземними партнерами - до міста Харкова. Розглядається чотири маршрути відправки потяга. Маємо надію, що це відбудеться», - сказав Віце-прем`єр.

Володимир Гройсман також повідомив, що в ході вже завершеної Державною службою з надзвичайних ситуацій пошукової операції було знайдено 282 тіла та 87 фрагментів 16-ти тіл загиблих.

За його словами, сьогодні зранку літаком, наданим Президентом України, до Харкова вилетіла група міжнародних експертів, а вночі з Нідерландів прибули додаткові експерти зі спеціальним обладнанням для проведення експертизи тіл загиблих. Сьогодні у Харкові знаходиться 31 експерт з різних країн, які очікують на переміщення потягу.

За словами Володимира Гройсмана, Державна комісія з розслідування катастрофи літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній», яку він очолює, а також Президент та Прем’єр-міністр України підтримали ініціативу Прем’єр-міністра Нідерландів щодо відправки всіх тіл загиблих до Нідерландів з тим, щоб якнайшвидше і найякісніше зробити всі необхідні судово-медичні, а також ідентифікаційні заходи для повернення тіл невинно загиблих людей на батьківщину. Цю ініціативу, за словами Володимира Гройсмана, підтримали і інші країни, де проживали загиблі пасажири літака Boeing 777.

Віце-прем`єр-міністр також повідомив, що Держкомісія розглядає можливість передати функції розслідування причин падіння літака нідерландськім партнерам.

«Україна зацікавлена в тому, щоб максимально відкрито та публічно було проведено розслідування цього теракту, який відбувся в небі над територією України. Ми розглядаємо можливість відповідно до міжнародного законодавства передати функції розслідування причин падіння літака нідерландським партнерам спільно з усіма країнами, які долучились до цієї роботи. Українські експерти візьмуть участь в усіх завданнях щодо переміщення тіл і щодо розслідування авіакатастрофи», -- підкреслив Володимир Гройсман.



Переглядів: 3324
Поширень: 0