За Закон "Про внесення змін до Закону України" Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус"проголосували 233 з 254 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Голосування проводилося кілька раз через брак необхідної кількості голосів.

Відповідно до прийнятого закону, за згодою особи, оцифровані відбитки пальців рук вносяться в безконтактний електронний носій у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, проїзного документа біженця.

Оцифровані відбитки пальців рук людини після внесення в безконтактний електронний носій вилучаються з Реєстру та знищуються.

У законі зазначено, що оцифровані відбитки пальців рук особи, виходять після досягнення нею 12-річного віку. Як говориться в пояснювальній записці до закону, його прийняття дозволить забезпечити виконання рекомендацій європейський фахівців з лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, введення в Україні біометричних закордонних паспортів, які міститимуть відбитки пальців їхніх власників, є основною вимогою Євросоюзу для спрощення візового режиму. Влада України пообіцяли, що біометричні паспорти почнуть видаватися 1 січня 2015, і будуть майже вдвічі дешевше, ніж сьогоднішні бланки закордонного паспорта.



Переглядів: 3368
Поширень: 0