«Предмети, схожі на «чорні скриньки», перебувають у малайзійської сторони. Зараз, за участю сторони нідерландців, а також при нагляді ІКАО, спільно з українською стороною був опрацьований документ, який засвідчив, що ці предмети, які нам були названі, як «чорні скриньки» саме цього рейсу, жодної хвилини не перебували у руках та під контролем української сторони. Ми дали згоду щодо подальшого переміщення цих предметів до Києва, а далі – до Лондона. Це відбуватиметься під наглядом ІКАО. Ми отримали ноту від Нідерландів щодо готовності прийняти на себе повне розслідування за участю всіх сторін. Це означає, що лідерами цього процесу будуть нідерландці», – сказав Гройсман.

За словами Гройсмана, «чорні скриньки» прибули до Харкова спецпотягом разом із тілами загиблих в авіакатастрофі.

Як повідомив британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон, Британія розшифровуватиме дані «чорних скриньок» зі збитого на Донбасі «Боїнга-777» на запит нідерландської сторони.

Міністр оборони Бельгії каже, що бельгійський військовий літак вилетів до Києва, щоб забрати «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга».

Бойовики на сході України передали «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга-777» малайзійським експертам. Це сталося у ніч на 22 липня у приміщенні, де базується угрупування «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.



Переглядів: 3091
Поширень: 0