Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за фактом зловживання владою. Про це йдеться в листі слідчого ГПУ громадської організації "Центр протидії корупції", передає РБК-Україна.

"Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Його звинувачують у зловживанні владою і протиправному тиску на посадових осіб з метою отримання матеріальної вигоди. Згідно ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років ", - йдеться в повідомленні організації.

Згідно з інформацією, оприлюдненою ГПУ, Єфремова звинувачують у тому, що він, будучи народним депутатом, тиснув на співробітників державного підприємства "Луганськвугілля", змушуючи їх закупити обладнання у двох фірм.

У першій під назвою ТОВ "ДС-8", основним власником є його син, у другій ТОВ "Індекспром" - один із власників дружина Єфремова. Вигравши тендери, ці фірми поставили обладнання втридорога ринкової ціни на загальну суму в 232,38 млн грн, фактично обікравши державний бюджет на більш ніж 100 млн грн.



Переглядів: 2917
Поширень: 0