Терористи й надалі не допускають міжнародних експертів до роботи на місці падіння малайзійського Boeing 777. Про це на брифінгу заявив перший віце-прем’єр України Володимир Гройсман, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, Україна, зі свого боку, виконує усі взяті на себе зобов’язання по забезпеченню об’єктивного розслідування причин трагедії, а натомість українські та міжнародні фахівці не можуть отримати доступ до місця падіння літака.

«Нам штучно заважають діяти до місці  трагедії», - констатував Володимир Гройсман.

Він зазначив, що на місці трагедії можуть залишатися тіла загиблих пасажирів літака.

За його словами, питання доступу міжнародних експертів до місця падіння літака буде одним з головних питань на засіданні контактної групи, яке відбудеться завтра у Мінську.

«Сьогодні президент вимагає негайного доступу на територію падіння літака, на якій є уламки літака. Порошенко уповноважив учасників контактної групи вилетіти у Мінськ і провести консультації, щоб наші вимоги були виконані», - сказав перший віце-прем’єр.

Тим часом, російське МЗС пробує використати ситуацію для введення власних миротворчих сил на територію України.

За повідомленням fakty.ictv.ua, Москва пропонує РБ ООН прийняти резолюцію щодо розгортання російських миротворців в зоні падіння малайзійського Boeing. Про це заявив у середу глава МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з молодими таджицькими дипломатами в Душанбе, передає РІА "Новости".

«Коли ми чуємо заклики до Росії забезпечити доступ міжнародних експертів до місця катастрофи, у мене просто не залишається жодної іншої реакції, як запропонувати, щоб Рада безпеки прийняла резолюцію, що запрошує Росію розгорнути свої миротворчі сили і забезпечити периметр безпеки навколо місця катастрофи. Якщо вже нічого іншого з київською владою зробити неможливо. Це, звичайно, таке припущення, виходячи з абсурдності нинішньої ситуації», - сказав Лавров.

Як відомо, 17 липня на сході України терористи збили пасажирський Boeing 777 малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 298 осіб, серед яких - 85 дітей і 15 членів екіпажу.



Переглядів: 3025
Поширень: 0