У Шахтарську Донецької області бойовики готуються до можливої атаки сил АТО. До міста додатково стягуються військова техніка та групи бойовиків. Терористи планують замінувати всі під’їзні шляхи до міста, основні автошляхи та стратегічні об’єкти.

У районі села Яковлівка під Донецьком бойовики облаштували новий блокпост. У районі села Мінеральне Ясинуватського району неподалік шахти бойовики встановили установки «Град», з якої здійснюють прицільний вогонь по аеропорту Донецька та позиціях сил АТО, розташованих біля Авдіївки.

Сапери Збройних Сил України знешкодили близько 50 кілограмів пластичної вибухівки, яка була закладена під мостом неподалік селища Луганське Донецької області. Спеціалісти відзначають професійність закладки. Вони наголошують, що подібне мінування могли зробити лише добре підготовлені диверсанти, які не один рік навчались подібній справі. Також сапери знешкодили двадцять сім 122-х міліметрових мін. Ці боєприпаси були покинуті бойовиками під час втечі від сил АТО.

Починаючи з сьогоднішнього дня, у Краматорську повністю налагоджено систему водопостачання. На 100% відновлена подача питної води з фільтрувальної станції. Віднині вода з кранів буде йти не за графіком, а в цілодобовому режимі.

З 1 серпня у Слов’янську запущені всі тролейбуси. Тривають ремонтні роботи системи зовнішнього освітлення міста. Крім цього, місто вже повністю газифіковано, відремонтовані електромережі, налагоджено водопостачання. Санітарно-епідеміологічна служба завершила аналіз води у водоймах і криницях. Якість води відповідає нормі. 

Загальна кількість громадян України, які переїхали з району проведення АТО до інших регіонів, складає 62 тис. 394 особи, у тому числі майже 22 тисячі дітей. За останню добу території, підконтрольні терористам, покинули 2 тисячі 210 осіб, з них 746 дітей. Усього протягом липня згідно із заявками регіональних штабів та транзитних пунктів забезпечено перевезення потягами 2036 осіб, з них 872 дітей. Тільки за останню добу небезпечні території залишило 125 осіб, з них 24 дитини.

У родинах переселенців із Луганської та Донецької областей від початку протистояння на Сході України народилось 114 дітей (67 хлопчиків та 47 дівчаток). Лідером народжуваності є Київ: тут у сім’ях зі Сходу народилося 49 немовлят. У Дніпропетровській області у переселенців народилося 24, у Львівській - 13 дітей. Також з початку військового протистояння у Криму у родинах тимчасових переселенців з Автономної Республіки Крим народилось 56 немовлят (22 хлопчики та 34 дівчинки). Зокрема, на Львівщині з’явилися на світ дві двійні.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, усі породіллі забезпечені безкоштовно всіма необхідними ліками та засобами медичного призначення, а при виписці із пологових будинків немовлят відвідують дільничні педіатри за місцем проживання.



Переглядів: 3013
Поширень: 0