Протягом останньої доби терористи 7 разів обстріляли аеродром Луганськ з установок «Град» та танку. Протягом доби бойовики неодноразово обстрілювали позиції та блокпости Збройних сил України у населених пунктах Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Мануйлівка, Степанівка, Червонопартизанськ. З території Російської Федерації системно обстрілюють позиції прикордонників та Збройних сил України. Зокрема, вогневому удару було піддано позиції підрозділів АТО у районі населеного пункту Панчінкове та Червонопартизанськ. З дев’ятої вечора протягом чотирьох годин з установок «Град» обстрілювали позиції десантників в районі населеного пункту Дякове. Під час обстрілу пункту пропуску «Довжанський» прикордонники зафіксували російський безпілотний літаючий апарат, який після закінчення обстрілу повернувся на територію Росії.

Сьогодні вночі в районі населеного пункту Василівка Донецької області група терористів намагалась незаконно перетнути російсько-український кордон і проникнути на нашу територію. Прикордонники вступили в бій, знищили частину бойовиків і змусили решту повернутись на територію Російської Федерації.

Росія і далі продовжує концентрувати війська неподалік від українського кордону. Зокрема, на напрямку Єкатєріновка (РФ) – Шевченко (Укр.), на території Росії за 3 км, виявлено розгортання на позиціях 3-х установок БМ-21 та БПЛА. Учора також зафіксовано рух колони військової техніки - до 10 тентованих автомобілів КамАЗ - на автодорозі н.п. Погар (РФ) – н.п. Стародуб (РФ).

В районі Трубчевська також спостерігалось переміщення колони військової техніки, яка складалася з вантажівок та БТРів. Виявлено місце дислокації великого угрупування російських військових в районі н.п. Малинівка та Наумовка Бєлгородської області за 5 км від кордону. До склад угрупування входять близько 1000 військових, 12 танків Т-72БМ, 52 БТР-80/82А., 12 мінометів різного калібру, 4 ЗРК «Оса», 2 ЗРК 9К35 «Стріла-10» та 2 зенітні установки ЗУ-23.

На українсько-російському кордоні припинено роботу трьох російських пунктів пропуску. Південним митним управлінням Федеральної митної служби РФ закрито пункти пропуску «Новошахтинськ», «Гуково» та «Куйбишево».

За оперативною інформацією, керівники Бєлгородської, Курської та Брянської областей (РФ) дали вказівку сільгосппідприємствам та фермерам закінчити збирання врожаю до 3 серпня на полях, які розташовані в прикордонній смузі.

За минулу ніч серед українських військовослужбовців втрат нема.



Переглядів: 3388
Поширень: 0