Група міжнародних експертів, які в середу працювали на місці падіння авіалайнера “Боїнг 777″ Малайзійських авіаліній, змушена була покинути місце падіння літака і повернутися до місця дислокації через обстріли з боку терористів, які поки що контролюють місце авіакатастрофи. Нагадаємо, у понеділок експертна група у складі 110 експертів із Нідерландів, Австралії та Малайзії, а також дев’ятеро членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, також була усунута з місця катастрофи через стрілянину бойовиків. Їм вдалося пропрацювати на місці лише півтора години. Про це повідомив сьогодні, у четвер 7 серпня, на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

 

У зв’язку з цим Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав призупинити пошук тіл людей, які загинули в катастрофі малайзійського «Боїнга» на Донбасі, за словами Прем’єра, продовжувати пошуки надто небезпечно. Марк Рютте похвалив роботу місії і пообіцяв родичам жертв, що пошуки буде відновлено.

У ІАЦ РНБО вкотре нагадують, що Збройні сили України не ведуть бойових дій у радіусі 20 км від місця виконання завдань Міжнародною групою експертів і 10 км уздовж маршруту руху колони.



Переглядів: 2790
Поширень: 0