Протягом останньої доби сили АТО 19 разів вступали в вогневий контакт з терористами в районах населених пунктів Майорське, Зеленопілля, Дякове, Іловайськ, Трьохізбенка, Андріївка, Красний Яр, Піски, Сабівка, Лісне, Новоганнівка, Мар’янівка, Красний Яр та Луганськ.

Також продовжувались обстріли українських військових з території Російської Федерації зі стрілецької зброї, мінометів і установок «Град». Зокрема, вчора росіяни з мінометів обстріляли блокпост в районі села Сабівка, Красний Яр та Андріївка, позиції підрозділу десантників в районі Дякове та піхотинців неподалік села Новоганнівка. З установок «Град» російські збройні сили обстріляли позиції в районі Красний Яр, Мар’янівки і Сабівки. Також мінометно-артилерійським вогнем була обстріляна колона піхотинців та десантників в районі села Лісне.

Учора ввечері протягом години з населеного пункту Моноцький Ростовської області Російської Федерації росіяни з гаубиць обстріляли позиції зведеного прикордонного загону в районі села Юганівка Луганської області. Всього було здійснено 46 пострілів. Серед прикордонників є поранені.

Повідомляємо, що на території Російської Федерації досі силою утримуються 18 офіцерів збройних сил України та 28 офіцерів-прикордонників. Протягом усього часу російські слідчі вибивають з українців зізнання у тому, що вони цілеспрямовано обстрілювали російську територію. За оперативною інформацією, щодо 18 наших військовослужбовців порушено кримінальні справи. Наші військові вимагають зустрічі з українськими дипломатами. Генеральний консул України з Ростова-на-Дону намагався зустрітися із співвітчизниками та з’ясувати підстави їх затримання.

Російська сторона незаконно відмовила у зустрічі, чим грубо порушила норми міжнародного права.
Росія продовжує постачати зброю та найманців на Схід України. Учора було зафіксовано переправлення з російської території військової техніки через брід річки Міус неподалік села Червона Зоря на Донеччині.

Біля села Провалля Луганської області з боку РФ на територію України переправлено 9 танків, 3 БМП, 4 БТР, 2 Урали, у Краснодонському районі – переміщення ще однієї колони військової техніки, зброї та боєприпасів, яка рухалась з Донецька Ростовської області. До складу колони входили БТР та вантажівки, кількість яких встановлюється.



Переглядів: 2550
Поширень: 0