Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-Президентом США Джозефом Байденом. Джозеф Байден запевнив, що в будь-якій ситуації США будуть з народом України. Було обговорено широкий спектр питань взаємодії в політичній, економічній та військовій сферах.

Зокрема, хочемо нагадати, що вчора був оприлюднений список санкцій США відносно Росії в енергетичній сфері, які офіційно вступили у дію. Новий раунд обмежень передбачає заборону на поставку обладнання для видобутку на глибині понад 152 метри, для розробки арктичного шельфу і сланцевих запасів нафти і газу. Ці санкції загалом відповідають обмеженням, які раніше визначив ЄС. Однак санкції з боку США є більш жорсткими, оскільки містять чітке визначення глибини буріння, яке підпадає під обмеження.

Президент США Барак Обама заявив, що «санкції працюють, як і передбачалося, надаючи потужний тиск на російську економіку”. Президент США також зазначив, що в нинішній ситуації перед Росією постав вибір між дипломатичним шляхом вирішення української кризи і продовженням нинішньої лінії, яка веде до ще більшого втрат для економіки країни та її народу.

Уряд Канади оголосив про розширення списку санкцій проти РФ, до якого включено чотири російські банки, дві компанії та 19 громадян Росії і України, кримські виробники вина „Новий світ” і „Массандра” та компанії, яким належать портові споруди у Керчі та Севастополі. Обмежувальні заходи також поширюються на бойовиків сходу України. При цьому, за словами прем’єр-міністра Канади Стівен Харпера, розширення списку обмежень його країна координувала із рішеннями, ухваленими США і ЄС.



Переглядів: 3034
Поширень: 0