Після отримання оперативної інформації стало зрозумілим, чому терористи не допускали міжнародних експертів на більшість території на місці падіння літака Малайзійських авіаліній Боїнг-777. Саме на цих ділянках бойовики облаштували позиції, встановили на них артилерійські системи та вирили цілу мережу окопів. Це означає, що ані Росія, ані її найманці ніколи не були зацікавлені в об’єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера. Про це під час сьогоднішнього брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Група міжнародних експертів, що працювала на місці катастрофи Boeing-777, через постійні обстріли з боку терористів вимушена завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів. Експерти робочої групи відклали розслідування на невизначений термін. Найближчим часом вони планують обговорити можливі терміни початку другої фази пошукових робіт. За кілька днів роботи недослідженими залишаються щонайменше 3 територіальних зони з уламками літака. До прийняття рішення про продовження пошуків більша частина експертів залишить Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв’язку та координації.

В СБУ заявляють, що Росія планувала збити літак “Аерофлоту” для виправдання вторгнення в Україну. Літак слідував ти же коридором приблизно в той же час що й малазійський Боїнг, це був рейс АФЛ-2074 за маршрутом Москва – Ларнака. Саме для цього до України був доправлений комплекс “Бук”, керований російським екіпажем.



Переглядів: 3185
Поширень: 0