У результаті проведення успішної спецоперації з розблокування підрозділів 79 бригади, її особовий склад виведено у безпечний район. Передислокація проводилася в напружених бойових умовах. Зараз військовослужбовці з’єднання зосереджені у визначеному районі для поновлення боєздатності. Багато в чому успіх операції забезпечили військові інженери Збройних Сил України. Під вогнем противника вони зуміли швидко встановити тимчасову переправу та дозволити українським підрозділам вийти з небезпечного району.

Військовослужбовці 72-ої бригади, які повернулись з території Російської Федерації, також направляються у пункти відновлення боєздатності. Їм буде надана можливість відпочити, та отримати необхідну психологічну та медичну допомогу. Командування також розглядає питання про надання бійцям короткострокових відпусток.

У звільнену від терористів Красногорівку Донецької області, що неподалік Мар’їнки, прийшла перша допомога від Збройних Сил України. Двома вантажними автомобілями окремої механізованої бригади оперативного командування «Південь» військові доставили жителям містечка найнеобхідніше: питну воду, хліб, консерви та інші продукти харчування. Бої за Красногорівку точилися близько трьох тижнів. Армійські підрозділи могли взяти містечко швидше, але у цьому випадку було б набагато більше руйнувань. Тож військові звільняли Красногорівку без застосування важких видів озброєння. Останні три дні армійським підрозділам дошкуляли снайпери. Але й їх вдалось нейтралізувати.

48 військовослужбовців Нацгвардії з п’яти оперативно-територіальних об’єднань провели навчання на базі учбових центрів Сухопутних військ ЗСУ «Дівички» та «Десна». Упродовж навчань гвардійці виконували вправи зі стрільб із переносного зенітно-ракетного комплексу та зенітних установок. Військовослужбовці успішно склали іспити та отримали відповідні посвідчення. Командуванням вирішено, що саме ці воїни стануть інструкторами під час навчання молодих фахівців-артилеристів інших підрозділів Нацгвардії.



Переглядів: 2948
Поширень: 0