«Будь-які види гуманітарної допомоги Україна може приймати виключно в межах міжнародного права і виключно від Червоного Хреста», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 13 серпня.

«Рівень російського цинізму не має меж. Спочатку вони поставляють танки, «Гради», терористів, бандитів, які розстрілюють українців, а потім вони поставляють воду і сіль», - заявив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що разом з міжнародними партнерами в фонді допомоги зібрано близько 6 мільйонів доларів, які знаходяться в управлінні Верховного комісара ООН. «Ми як Уряд України, Президент України поставляємо товари першої необхідності у всі звільнені території. Ми як українська держава забезпечували і здатні забезпечити своїх громадян. І тому додатково Уряд виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності», - повідомив Прем’єр-міністр.

Він також доручив Міністерству інфраструктури, Мінагрополітики, МОЗ, МВС під керівництвом Віце-прем\'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана вкотре сформувати колону, щоб передати товари першої необхідності на відповідні території. Арсеній Яценюк нагадав, що 270 тонн допомоги вже було поставлено в ці області.

«Окремо звертаюся до Червоного Хреста з проханням допомогти, щоб ці вантажі дійшли до людей. Так як території контролюються терористами, які підтримуються Росією. Вони би краще цих 300 КАМАЗів пустих прислали, росіяни, забрали своїх бандитів назад, і тоді не треба присилати гуманітарну допомогу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Засідання Уряду розпочалося хвилиною мовчання за загиблими в ході антитерористичної операції. В цей день відбувається поховання чоловіка Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політика Тетяни Чорновол Миколи Березового. «Микола Березовий – чоловік нашої Тетяни Чорновіл – загинув у бою, загинув як сотні українських героїв, які захищають країну і нашу незалежність», - зазначив Глава Уряду, повідомивши, що на похоронах перебуває урядова делегація.



Переглядів: 3317
Поширень: 0