Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) призупиняє частково ввезення до Росії пива, пивних напоїв та горілки українських виробників. Про це повідомили УНН у прес-службі Росспоживнагляду.

У Росспоживнагляді зазначили, що при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при дослідженні горілки, пива та пивних напоїв виробництва України виявлено неодноразові порушення вимог законодавства в галузі захисту прав споживачів (невідповідність вимог, що пред\'являються до маркування продукції).

"Задля прав споживачів Росспоживнагляд призупиняє з 15.08.2014 ввезення на територію Російської Федерації спиртних напоїв, пива і пивних напоїв зазначених виробників", - сказано у повідомленні.

Зокрема, зазначили у російському відомстві, мова йде про таких українських виробників як ПАТ "Оболонь", що не відповідало вимогам щодо енергетичної цінності та органолептичних показників, ПАТ "Сан ІнбевУкраїна", де виявлено невідповідність нормативним вимогам, що пред\'являються до маркування продукції, спиртні напої виробництва ТОВ "Українська дистрибуційна компанія, не відповідали об\'ємній частці спирту і органолептичним показникам.

У Росспоживнагляді також повідомили, що відповідна інформація направлена ​​відповідно до правил СОТ уповноваженому органу, в Федеральну митну службу і управління Росспоживнагляду по суб\'єктах Російської Федерації.



Переглядів: 3175
Поширень: 0