У Свердловську Луганської області у напрямку до кордону з Росією постійно курсують «каравани» з речами, викраденими мародерами. За повідомленнями місцевих жителів, терористи вивозять машини, техніку та інші цінні речі.

У Донецьку російські найманці почали розповсюджувати фальшиві гривні купюрами різного номіналу. Зокрема, вони розраховуються ними у торгових точках та на ринках. Загалом, купюри виготовлені дуже неякісно та без спеціальної магнітної стрічки. Звертаємо вашу увагу на те, що невдовзі вони можуть опинитися в інших містах України. Будьте пильними при розрахунках готівкою.

В зв’язку з пошкодженнями ліній електропередач у Донецьку зупинено основне джерело водопостачання міста – Верхньокальміуська фільтрувальна станція. Всього на даний час в Донецькій області без електрики залишаються 77 населених пунктів. Відключений від електромережі Авдіївський коксохімічний завод, підприємство змушене призупинити свою роботу.

Бійці Національної гвардії у звільнених від терористів населених пунктах Гірське та Вуглегірськ виявили озброєння та боєприпаси російського походження.

Бійці Національної гвардії у звільнених від терористів населених пунктах Гірське та Вуглегірськ виявили озброєння та боєприпаси російського походження.

Були знайдені реактивні штурмові гранати РШГ – 1, які виготовлені у 2013 році на заводі в РФ, 82-мм саморобний міномет, ПЗРК «Игла», РПГ-26, снайперську гвинтівку Драгунова, карабін типу Браунінг з переробленим дульним компенсатором під глушник та оптичний приціл, а також учбові гранати, перероблені в бойові і декілька ящиків з гранатами ВОГ-17.

Українська влада, волонтери та благодійні організації доправили допомогу мешканцям Донецької та Луганської областей. Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомив, що гуманітарний вантаж вже доставлений до 10 міст Донбасу.

У Маріуполі переселенці налагоджують побут. На даний час в місті зареєстровано понад 4 тисяч переселенців з Донецької і Луганської областей з міст, в яких проводяться бойові дії в межах АТО. Понад 700 переселенців проживають в місцях компактного поселення, організованих Маріупольською міською радою. З сім’ями працює великий колектив соціальних і медичних працівників, волонтерів, психологів та інші.



Переглядів: 2851
Поширень: 0