Затриманий силовиками один з лідерів терористів на Донбасі Семен Ходаковський уже дає свідчення. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

Семена Ходаковського, однофамільця лідера батальйону терористів "Восток" Олександра Ходаковського, затримали 7 серпня у Артемівську силами МВС. Ватажок терористів брав участь у захопленні міської ради. Під час затримання був поранений. Наразі терорист дає свідчення. Вже з’ясовано, що він обіймав посаду одного з лідерів бандформувань так званої «ДНР» та мав багатий досвід проходження військової служби в іноземному легіоні.

Українська армія продовжує операцію зі звільнення Донецька. Для блокування угруповань терористів у столиці Донбасу сили АТО організували понад 30 опорних пунктів навколо міста.

Аеромобільні та механізовані підрозділи сил АТО продовжують стримувати російських найманців, які намагаються прорватися до Луганська в районах Новосвітлівки і Хрящуватого з боку російського кордону. Наразі цей район заблокований десятками блокпостів і опорних пунктів наших військових.

Як вже повідомлялося, у зв’язку з важкими боями під Хрящуватим припинена робота військових саперів та експертів-криміналістів, які працювали на місці обстрілу колони мирних мешканців. Військові кореспонденти взяли свідчення очевидців цієї трагедії.

На попередньому брифінгу прозвучало запитання про командира НГУ Донбас Семена Семенченка. Підтверджуємо, що у бою за визволення Іловайска Донецької області командир батальйону, який перебував з бійцями на передовій, справді отримав осколкові поранення та вже доставлений для проходження курсу лікування до медичного закладу. Життю пораненого нічого не загрожує.



Переглядів: 3840
Поширень: 0