Ситуація в зоні проведення АТО відзначається активізацією дій бойовиків та ЗС Російської Федерації на східному і південному напрямках у Донецькій області, збільшенням провокацій на українсько-російському прикордонні. Таким чином Росія намагається зі свого боку створити новий фронт збройного протистояння на півдні Донеччини. Після вчорашнього прориву кордону в районі Новоазовська високоточними ударами української артилерії та авіації було знищено 12 БМД супротивника.Зараз українські військові закріпились на оборонних рубежах під Новоазовськом. Обстріл самого Новоазовська російськими найманцями триває і в ці хвилини. За оперативною інформацією, у місті горить лікарня. Про це розповів на традиційному щоденному брифінгу речник Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Росія намагається створити новий фронт на півдні Донеччини

Продовжуються активні бойові дії у передмістях Донецька, Луганська та Іловайська Донецької області, наші військові спрямовують зусилля на перекриття усіх доріг та під’їзних шляхів до Донецька та Горлівки для їх повного блокування. Найзапекліші бої ідуть у районі Іловайська та Хрящуватого.

Протягом доби сили АТО 29 разів вступали у вогневий контакт з терористами в районі н.п. Кутейнікове, Світле, Щербак, Гусельщикове, Сабівка, Городище, Весела Гора, Вергулівка, Ясинувата, Чумаки, Червона Поляна, Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Старобешеве, Моспине, Хрящувате, Фащівка, Стила.

За минулу добу втрати противника у живій силі складають понад 200 осіб. Сили АТО знищили 2 танки, 8 бойових броньованих машин, 2 установки «Град», 2 автомобіля і одну гармату. Українські військові ведуть бої за Родакове Луганської області. Лінія контрольованої Збройними Силами України зони проходить по рубежу: Жовте, Родакове, Біле, Іллірія, Маломиколаївка, Червона поляна, Круглик, Успенка, Лутугіне, Георгіївка, Новосвітлівка та Хрящувате.

Прикордонники фіксують вторгнення і на інших ділянках кордону. 25 серпня на ділянці «Красна Талівка» Луганської області було виявлено диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з території Росії. О 15:00 добре замаскований прикордонний наряд автоматним вогнем зупинив просування диверсантів. Для підкріплення до місця бою прибули додаткові оперативно-бойові групи прикордонників. Запеклий бій з російськими найманцями тривав 2,5 години. Диверсійна група підтримувалася вогнем з Російської Федерації - з мінометів, 2ох БТР та 2ох БМП. Крім того, українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами 2 бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ. Під час бою загинули 4 прикордонники, трьох поранено. Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся. Противник зазнав значних втрат.Поранених та вбитих диверсантів з поля бою до Росії евакуювали на БМП під прикриттям вогню БТРів та вертольотів.

Ми перевіряємо інформацію про те, що у Суходольськ з території Росії зайшла велика колона військової техніки.

Збройні сили України отримали підмогу вітчизняною технікою в зоні АТО. Протягом доби до зони бойових дій вже прибула броньована техніка, яка приймала участь у військовому параді на День Незалежності України. Це броньовані автомобілі «Кугуар», призначені для ведення бою в місті, модернізовані броньовані автомобілі «КрАЗ» для перевезення особового складу, гаубичні батареї та системи залпового вогню.



Переглядів: 2661
Поширень: 0