Петро Порошенко подякував Нурсултану Назарбаєву за підтримку України у боротьбі за незалежність та суверенітет нашої країни. «Я знаю Вашу тверду принципову позицію. Дякую за рішучі дії і підтримку у питанні захисту суверенітету і територіальної цілісності України, встановленні миру», – сказав Президент.

Нурсултан Назарбаєв зазначив, що дуже схвильований ситуацією на Донбасі. На його переконання, необхідно докласти усіх зусиль для якнайшвидшого її врегулювання. «Вважаю головним, щоб Ви прямо говорили «віч-на-віч» з Путіним», – зауважив Нурсултан Назарбаєв. І для Росії, і для України, на його думку, настав час істини, адже «далі це кровопролиття тривати не може".

Президент Казахстану відзначив, що врегулювання ситуації стане можливим тоді, коли компроміс підтримають обидві сторони. «Необхідно знайти точки дотику, щоб припинити війну», - наголосив він.

Нурсултан Назарбаєв підкреслив, що Казахстан готовий надати Україні підтримку – гуманітарну допомогу під егідою Червоного Хреста.

Президент Казахстану зазначив, що його країна налаштована на розвиток двостороннього співробітництва з Україною. Він підкреслив, що у цьому контексті «для Казахстану не є перешкодою Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».



Переглядів: 2787
Поширень: 0