Оборона Маріуполя від нападу терористів та російських військових посилено. Про це повідомляє інфомаційно-аналітичний центро РНБО України. Учора ввечері в цей район прибула 1-а оперативна бригада Нацгвардії укомплектована новою технікою, яка здійснила марш в зону АТО після заходів, присвячених Дню Незалежності. Військові посилюють фортифікаційні рубежі. Наразі оперативна обстановка у самому Маріуполі спокійна та контрольована. Транспорт та підприємства міста працюють у звичайному режимі.‏

На північ від Новоазовська росіяни та терористи захопили села Маркіне, Ковське, Щербак, Клімкіно, Сєдово-Василівка, Кузнеці, Рози Люксембург. З території РФ йдуть масовані артилерійські обстріли населених пунктів Гусельщиково, Сєдове, Обрив та Холодне. Вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил.

Учора терористи здійснили спробу атакувати блокпост сил АТО поблизу селища Адріанапіль Донецької області. Напад відбито, захоплені 8 бойовиків та стрілецька зброя.

За результатами вогневих ударів української артилерії по скупченню терористів неподалік населених пунктів Горлівка та Іловайськ, знищено три танки, одну бойову броньовану машину, дві системи «Град», чотири міномети, один автомобіль та одну установку «Смерч». Це система залпового вогню калібру 300 мм, що озброєна забороненими касетними набоями, про використання яких ми неодноразово повідомляли. Також знищено близько двохсот терористів. У відповідь на напад на наші позиції неподалік населеного пункту Красний Яр вогнем артилерії знищено один мінометний розрахунок разом з мінометом.

Протягом доби сили АТО 34 рази вступали у вогневий контакт з терористами в районі населених пунктів Новосвітлівка, Новоазовськ, Красний Яр, Станично Луганське, Вергунський Роз’їзд, Мар’янка, Андріанополь, Стила, Макарово, Комісарівка, Широке, Авдєєвка, Георгіївка, Федорівка та аеродромів Луганськ і Донецьк.

Донецькі бойовики спільно з російськими окупантами зайняли селище Старобешеве Донецької області. Розгромлено місцеву лікарню. Поранених, які знаходились у цій лікарні, попередньо евакуювали до Маріуполя та Бердянська.

За оперативними даними, на виїзді з населеного пункту Побєда розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних Сил Російської Федерації. В населений пункт Амвросіївка зайшло 5 БТР та 1 «Камаз» з живою силою.

"Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ої дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутись до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на Схід.", - заявляють у РНБО.



Переглядів: 2993
Поширень: 0