Україна розраховує на військово-технічну допомогу світової спільноти, а не на залучення іноземних військових частин, - наголосив Глава держави на брифінгу у Брюсселі після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. За словами Петра Порошенка, мова йде про співробітництво України з іншими державами у сфері обміну розвідувальними даними, допомогу у вигляді нелетальної зброї, техніки та іншими напрямками.

Президент також підкреслив, що Україна в першу чергу прагне миру та врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях дипломатичним шляхом.

Разом з тим Глава держави зазначив, що оскільки Україна стала об’єктом військової агресії з боку іноземної держави, вона сподівається на єдність Ради Євросюзу в оцінці ситуації та таких дій щодо неї.

«Незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства Україна зараз є суб\'єктом іноземної військової агресії. Сьогодні у нас ситуація погіршилася в порівнянні з 27 серпня. Тисячі іноземних військових, сотні одиниць бронетехніки знаходяться на території України. Це дуже високий ризик не тільки для миру і стабільності в Україні, але і для Європи в цілому», - сказав Президент України, висловивши сподівання, що Рада Євросоюзу «буде єдиною в оцінці та відповіді на порушення суверенітету України і її кордонів».

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у свою чергу зазначив, що Євросоюз занепокоєний загостренням ситуації на Донбасі та готовий сприяти пошукам шляхів врегулювання ситуації «Ніхто не зацікавлений у початку нової війни на континенті», - наголосив він.



Переглядів: 2976
Поширень: 0