Військові дії в зоні конфлікту

Ситуація в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей залишається непростою. Але ми спостерігаємо зниження бойової активності, зокрема, зменшення застосування артилерії та іншої важкої зброї. Українські військові облаштовують зайняті позиції та готові до виконання наказів командування.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Як повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко на другому щоденному брифінгу, через бойові дії терористів частково відключені від газопостачання багатоповерхові житлові будинки н.п. Щастя Луганської області, не здійснюється водопостачання до Первомайська, Брянки, Стаханова на Луганщині, до Тельманового Донецької області.

Терористи розпочали формувати підрозділи, що здійснюватимуть проведення фільтраційних заходів стосовно осіб чоловічої статі, які виїхали з регіону як біженці з зони АТО, з метою з’ясування обставин виїзду та причин відсутності під час бойових дій.

Українські правоохоронні органи продовжують системну роботу з виявлення і знищення терористів та розвідувально-диверсійних груп. У селищі Новопсков Луганської області затримано місцевого жителя без постійного місця роботи. В ньго вилучено два РПГ-18, дві гранати РГ-42 та 229 набоїв калібру 5,45 мм. для автомата Калашникова.

На звільнених територіях відновлюється мирне життя. На Луганщині станом на сьогодні з 30 центрів зайнятості 15 працюють у повному режимі. Кількість зареєстрованих безробітних складає 17,2 тис. осіб, з них призначено виплату допомоги по безробіттю 9,2 тисячам осіб. У 15 працюючих центрах зайнятості кількість поданих роботодавцями вакансій складає 386.

Крім того, 14 центрів зайнятості мають можливість здійснювати виплату матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Столична школа №275 відтепер носитиме ім’я загиблого під час АТО лейтенанта Нацгвардії Володимира Кравчука. Пам’ятну дошку було відкрито ще 23 серпня – у день народження гвардійця. Нагадаємо, 21-річний киянин лейтенант Кравчук загинув під час виконання бойового завдання 19 червня від кулі снайпера поблизу населеного пункту Ямпіль.

Міжнародна підтримка

Сьогодні Президент США Барак Обама, перебуваючи з візитом в Естонії, заявив, що важливо продовжувати посилення санкцій щодо Росії, поки вона не піде на деескалацію ситуації в Україні.

Крім того, Прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот зазначив, що влада Австралії розглядає можливість відправлення до України нелетальної зброї та обмундирування. Виступаючи в парламенті, він зазначив, що уряд також вивчає можливість відправлення гуманітарної допомоги в Україну в короткий термін.

Тоні Ебботт також підтвердив призупинення експорту урану до Росії у зв’язку з ситуацією в Україні. Прем’єр-міністр Австралії під час розмови з Президентом України підтвердив, що в Києві відкриється Посольство Австралії.

Речник Європейської Комісії Піа Хансен заявив, що Єврокомісія сьогодні у другій половині дня представить Раді ЄС пропозиції щодо подальших обмежувальних заходів проти Росії.

Хансен уточнила, що нові пропозиції щодо санкцій стосуються переважно секторів економіки, щодо яких ЄС уже запровадив обмежувальні заходи у липні.

Завтра в Уельсі розпочне роботу черговий саміт НАТО, в рамках якого відбудеться окреме засідання Україна-НАТО, де будуть обговорені питання взаємодії між нашою державою та Північноатлантичним альянсом в сучасних умовах.



Переглядів: 3251
Поширень: 0