Військові дії в зоні проведення АТО

Станом на 15 годину сьогодні в районі проведення антитерористичної операції сторони дотримуються режиму припиненню вогню. Нових обстрілів не зафіксовано. Про це заявив сьогодні на другому традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

У зоні АТО під час проведення оперативних заходів із боротьби з терористами бійці батальйону «Луганськ-1» затримали двох військовослужбовців ЗС РФ, які підозрюються у застосуванні переносних зенітно-ракетних комплексів проти авіації ЗС України.

На даний час працівники правоохоронних органів, СБУ та прикордонники здійснюють перевірку осіб, які були змушені залишити зону АТО та переселитися до інших областей України. Зокрема, перевіряють їхню можливу причетність до діяльності терористичних організацій. Так, тільки після перевірки села Новопетрівки Бердянського району Запорізької області, де фіксується найбільша кількість переселених із зони АТО, було виявлено два десятки поранених бойовиків терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Крім того, співробітники СБУ затримали інформатора терористів, який збирав інформацію про розміщення військових підрозділів ЗС України та Нацгвардії. У затриманого вилучено карту з позначеннями розміщення блокпостів і пересуваннями військ, а також інші докази його злочинної діяльності.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У містах Антрацит та Красний Луч Луганської області терористи проводять агітаційну роботу із залучення жителів підконтрольних територій до вступу у незаконні збройні формування.

Сьогодні у другій половині дня озброєні люди захопили будівлю офісу хокейного клубу «Донбас», розташовану в Донецьку за адресою бульвар Пушкіна, 7Б.

Українські рятувальники спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні доставили для переселенців зі східних регіонів України чергову допомогу від Фонду Народонаселення ООН – майже 5400 гігієнічних наборів. Вантаж було доправлено рятувальниками на Західну Україну та до Полтави, де наразі проживають тимчасово переміщені особи. Також частину вантажу було доставлено до Луганської області, зокрема, до міст Сватове, Лисичанськ та Щастя.

Загалом з 6 липня на Схід України рятувальники доставили понад 2 тис. тонн гуманітарної допомоги: продукти харчування, набори добових пайків, питну воду, предмети першої необхідності, засоби особистої гігієни, одяг та медикаменти. Українська держава постійно співпрацює з міжнародними організаціями, які також надають гуманітарну допомогу для українців, а рятувальники доставляють ці вантажі до різних регіонів.

Реакція міжнародної спільноти на події навколо України

Заступник офіційного представника генерального секретаря ООН Фархан Хак оголосив про продовження до 15 грудня термінів роботи місії спостерігачів ООН в Україні. Місія, яка відслідковує факти порушення прав людини в Донецькій та Луганській областях, вже подала 5 звітів на розгляд Ради безпеки ООН.

Сьогодні Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує запровадження нового пакету санкцій проти Росії. За словами глави уряду ФРН, санкції будуть введені одразу після офіційної публікації, що має бути здійснено найближчим часом. Також Ангела Меркель відзначила, що ситуація в Україні покращилася, однак ясності щодо виконання умов мирного плану немає.



Переглядів: 2760
Поширень: 0