Сьогодні між Урядами України та США підписано угоди про виконання завдань у сфері розвитку, згідно яких планується виділення Україні 34 млн. доларів США в рамках програм сталого розвитку економіки, зокрема, на вдосконалення законодавчого середовища у відповідності з нормами ЄС, зміцнення потенціалу приватного сектору, збільшення підтримки малих та середніх підприємств з боку місцевої влади, удосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах врядування, підвищення рівня енергобезпеки тощо.

США виділить Україні 34 млн доларів

Від України угоду підписав Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, від США – Директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Джед Бартон.

США виділить Україні 34 млн доларів

«Ми відчуваємо дружню підтримку Сполучених Штатів Америки, в тому числі, і в сфері розвитку тих програм, які підтримують реформи в Україні. Ваша підтримка для нас є дуже важливою. Підписання цих угод є ще одним кроком у нашій співпраці», – наголосив Володимир Гройман.

У свою чергу Джед Бартон зауважив, що вперше Україна та USAID разом співпрацюють над визначенням цілей технічної допомоги.

США виділить Україні 34 млн доларів

«Вперше за багато років питання виділення і сфери використання коштів визначаються нами разом з українською стороною. Раніше ми здійснювали реєстрацію програм, в нас був певний бенефіціар з боку української влади. Але сьогодні те, що ми разом визначаємо та плануємо використання кошів, свідчить про нову якість і рівень нашого партнерства», – зазначив Джед Бартон.



Переглядів: 3172
Поширень: 0