За подолання вето проголосували 390 депутатів із 429 зареєстрованих (160 депутатів фракції Партії регіонів, 152 - фракції БЮТ, 32- фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона", 27 - фракції Компартії та 20 депутатів фракції Блоку Литвина).

При цьому Верховна Рада відмовилася підтримати пропозиції президента до даного закону.

Позицію президента з цього питання представляв заступник глави секретаріату президента - представник глави держави у Верховній Раді Ігор Попов.

Звертаючись до доповідача під час обговорення пропозицій президента, народний депутат фракції БЮТ Валерій Писаренко зазначив, що глава держави спочатку був налаштований на те, щоб підписати даний законопроект. Однак, за словами В.Писаренка, після зустрічі із представниками грального бізнесу В.Ющенко передумав. "Скільки коштує вето президента?", - звернувся депутат до представника президента.

І.Попов відповів, що на позицію президента вплинули в тому числі, і масові демонстрації працівників грального бізнесу. "Я думаю, ми не будемо мірятися, чиї рішення дорожче коштують для платників податків в Україні. На рішення президента вплинуло й те, що відбулися масові демонстрації працівників грального бізнесу. Оскільки це непроплачені демонстрації, люди живі, вони реально протестували й не могли зрозуміти свого майбутнього на найближчі місяці", - сказав він.

"Вето президента коштує набагато дешевше, ніж закони, ухвалені Верховною Радою", - додав представник президента у Верховній Раді.


Переглядів: 2818
Поширень: 0