Міністерство оборони України до кінця року закупить 500 штурмових гвинтівок Форт-221 і Форт-224 для бійців спецпідрозділів. Про це повідомив начальник центрального ракетно-артилерійського управління Збройних сил України полковник Віталій Отаманюк.

"Цю зброю можна заряджати як з правого, так і з лівого боку - це важливо для правшів і лівшів. Регулюється викид патронів на правильну сторону, можна спокійно в польових умовах замінити ствол, калібр гвинтівки Форт-224 - 5,45 на 39 мм, це звичайний калібр, який нам дістався ще з Радянського Союзу, але можна поставити калібр 9-миллимитровой або 7,62 на 51, ​​це НАТОвський калібр. Якщо я виїхав виконувати функції десь за межі України, наприклад, за програмою НАТО, по лінії ООН, то не треба з собою везти ешелони боєприпасів, я їх зможу отримати там, бо стовбур у мене йде НАТОвського калібру. Це наша перспектива", - сказав Отаманюк.

Українських військових озброять штурмовими гвинтівками вінницького заводу "Форт"

За його словами, ці гвинтівки вже приймаються на озброєння, залишилося кілька днів на оформлення, і вони офіційно надійдуть на озброєння ЗСУ. "Перше наше замовлення до кінця року - близько 500 одиниць. Ця зброя буде поставлятися в першу чергу для підрозділів сил спеціальних операцій, а в подальшому - високомобільним десантним військам і розвідпідрозділам механізованих частин", - зазначив він.

Форт - казенне науково-виробниче об\'єднання МВС України. Знаходиться у Вінниці, очолює підприємство генерал-майор міліції Віктор Писаренко.



Переглядів: 4645
Поширень: 0