Гуманітарна допомога, надана Україні урядом Федеративної Республіки Німеччина, дозволить українській державі вирішувати проблеми внутрішньо переміщених осіб більш ефективно. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН Гердом Мюллером. Зустріч відбулася за результатами надання Україні гуманітарної допомоги і матеріалів для відбудови на загальну суму 10 мільйонів євро.

Герд Мюллер та Володимир Гройсман

«Допомога і підтримка наших партнерів в Європейському Союзі і в усьому цивілізованому світі є надзвичайно важливою для України. Ще зовсім недавно, в серпні цього року, під час зустрічі Президента України Петра Порошенка та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель відбулась домовленість про підтримку тих людей, які сьогодні опинилися під тиском і агресією в східних частинах України. Наше завдання, як двох урядів, було реалізувати ці домовленості. Сьогодні ми є свідками того, за який термін від слів нам вдалось перейти до конкретних справ», - сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 745 тон гуманітарного вантажу загальною вартістю 7 мільйонів євро прибули на 112 вантажівках з Німеччини. До цього вантажу належать пересувні житлові будиночки, кухні, пральні машини, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будівель, генератори, цистерни для води та дизельного пального, обігрівальні прилади, а також ковдри, одяг, ліжка, медичні матеріали та предмети гігієни та ін.

Ще майже на 3 мільйони євро будуть придбані й інші товари в Україні. Допомога надійде передусім людям на Сході України, перш за все – у Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі, Запоріжжі та Слов’янську.

«Гуманітарна допомога Німеччини дозволить нам для людей, які залишилися без даху над головою, побудувати 4 тисячі місць тимчасового проживання в трьох містах: Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську. Муніципалітети цих міст готові співпрацювати. Всі необхідні для будівництва землі вже виділено, вирішується питання інфраструктури. Перші будиночки вже починають будуватися», - повідомив Володимир Гройсман.

За його інформацією, ці будиночки залишатимуться під управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій і зможуть використовуватися у майбутньому для розгортання у місцях стихійних лих або інших надзвичайних ситуацій. Передбачається, що люди у будиночках житимуть не більше місяця – до того, часу, поки відповідні служби не допоможуть їм знайти постійне житло і роботу.

«Людям, які напередодні зими змушені були покинути власні домівки, конче необхідно допомогти, дати надію на майбутнє. Ми поставили перед собою таке завдання і за вашою згодою намагаємося виконати його якомога швидше. Ми віримо в Україну, в її потенціал і готові співпрацювати й надалі», - зазначив у свою чергу Герд Мюллер.



Переглядів: 2916
Поширень: 0