Ранок 26 жовтня в українських емігрантів у  провінції Ріміні , що у Італії ,розпочався бадьоро. Піднесений настрій, вишиванки та українські прапори. Гімн України та вигуки Слава Україні!. Саме так усі  небайдужі українці збиралися біля автобусів та відправлялися на вибори до Мілану. Із провінції Ріміні до виборчої дільниці прибуло 60 українців.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

Проголосувати вдалося досить швидко та без жодних проблем та довгих черг. Загалом на виборчій дільниці в Мілані було зареєстровано 5295. Станом на 12 годину 26 жовтня проголосувало 487 чоловік, - про це повідомив голова виборчої комісії Пархуць Ігор Петрович.

– Наша дільниця , як передбачає це закон, розпочали свою роботу о 8 годині ранку, говорить Ігор Петрович. - Голосування проходить спокійно. Ми врахували помилки в організації, які допустили при Президентських виборах. Адже у травні до виборчої дільниці в Мілан прибуло 6 700 чоловік. Були великі черги, люди втомлювалися. Цього разу ми були більш організовані була відкрита ще одна додаткова виборча дільниця.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

За словами голови виборчої комісії, взяти участь у позачергових виборах до ВР України не мали змоги тільки ті громадяни України, які не мали при собі відповідних документів.

Серед українських мігрантів були і такі, які досягли повнолітнього віку і отримали змогу вперше в житті взяти участь у виборах. Це був справжній голос Незалежної України так, як це люди, що були народжені за добу незалежності.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

- Я з нетерпінням чекала мого першого голосування в житті, особливо, в цей не спокійний момент, - говорить Ірина Купчишена, дівчина, яка досягла повнолітнього віку та взяла вперше участь у виборах. – Я була дуже рада, що також змогла віддати свій голос за майбутні зміни для України, а також що у мене є право на вибір. Очікую від обраної нами влади рішучих дій та реальних змін за для процвітання України. Хочу аби з новою владою ми рухалися лише вперед і не повторювали старих помилок.

Після голосування, біля дільниці, кожен охочий українець міг послухати українських пісень, а також - затанцювати.

Насправді настрій громадян України тут, в Італії, є надзвичайно піднесеним. Усі вірять та хочуть змін.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

- Нам потрібні люди, які є патріотами та спеціалісти в своїй галузі , а також - чесні. Тільки такі люди, які мають ці три якості в своєму характері здатні щось змінити, Не вірю в те, що можна змінити людину в 30 років, це - не можливо. Саме тому і вважаю, що у парламенті потрібні нові люди, які не звикли та не знають, як працювати за старою системою, - Пархуць Ігор.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

- Хочу аби в наші країні все змінилося: перш за все, аби зникла  корупція, а нова влада думала не лише про себе а й про людей, Марія Харів, Тернопіль.

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

- Хочу аби ті, хто прийшов до влади були набагато кращі ніж попередники адже наше майбутнє та майбутнє наших дітей та онуків  залежить саме від їх вчинків, Василь Максимчук, Львів

- Ми голосуємо за краще і очікуємо кращого. Хочемо спокою та закінчення війни. Потім люстрації. Ну а потім достойні пенсії, зарплати та лікування, - Зеновія Мартинюк, Кам’янецьк - Подільськ

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

- Єдності в парламенті та спокою, тоді усе буде гаразд, - Володимир Мартинюк, Кам’янецьк – Подільськ.

Проголосувавши, українці, які прибули з провінції Ріміні, зробили не велику прогулянку центром Мілану. Йдучи колоною, співали український гімн. Зустрічаючись із земляками з інших міст Італії, які також прибули на вибори, обмінювалися вигуками : «Слава Україні! Героям Слава! Слава Нації! Смерть ворогам!»

Як проходили позачергові вибори до ВР України в Мілані

Поветраючись до Ріміні, «додому», громадяни України слідкували за результатами виборів, які подавали екзит-пол. Обмінювалися думками, ну і слухали українські пісні та анекдоти про москалів.



Переглядів: 4168
Поширень: 0