Зведені дані ІАЦ РНБО станом на 12:30 25 грудня

За останню добу кількість провокаційних обстрілів з боку бойовиків у зоні АТО значно знизилася. Загиблих серед українських військовослужбовців немає, одного нашого військового поранено.

За минулу добу противник значно активізував здійснення авіарозвідки. Так, українські прикордонники зафіксували використання 19 безпілотника в районі населених пунктів Сартана, Велика Новосілка Донецької області, Красна Талівка Луганської області та на адміністративній межі між Херсонською областю та окупованою АР Крим.

Серед терористів поширюється корупція та здирництво, що призводить до зубожіння жителів Донбасу.

За даними розвідки, мешканці Горлівки незадоволені, що ватажки терористів абсолютно ігнорують потреби місцевого населення та проводять махінації з російською гуманітарною допомогою.

У Луганській області бойовики вигадали новий вид здирництва з місцевих підприємців. Вони змушують усіх перевізників, що здійснюють автобусне перевезення пасажирів за межі окупованої території, сплачувати збір з прибутку у розмірі 20%. Наголошуємо, що ці побори є незаконними, а ці кошти будуть використані бойовиками на власні потреби і організацію нових терористичних актів, але в жодному разі не для мирного життя на Донбасі.

За оперативними даними, бандформування «ДНР» намагаються поповнити свої лави за рахунок мобілізації місцевих дітей та підлітків віком від 16 до 18 років. Нагадуємо, що це кричуще порушення статті 38 Конвенції про права дитини.

Українська держава та благодійники розширюють гуманітарну допомогу для жителів Сходу України.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення доставити гуманітарну допомогу населенню окупованих територій Донецької і Луганської областей. Для цього виділено кошти з Державного бюджету. Вже сформовано 326 тонн вантажу гуманітарної допомоги, який відправився з Харкова трьома колонами: в напрямі Краматорська, Сєверодонецька і Павлограда. Державну допомогу України призначено насамперед для соціальних установ на окупованій території, зокрема, будинкам-інтернатам і будинкам для людей похилого віку.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 25 грудня

Учора на пункті контролю «Щастя» прикордонники здійснили пропуск чергового гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста для мешканців Луганщини. Загалом пропущено 13 вантажних автомобілів, загальна маса вантажу, який містить продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та побуту складає 18 тонн.

Також у пункті контролю «Бугас» оформлено 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від громадської організації «Маріупольська спілка молоді». 230 тонн продуктів харчування доставлено для мешканців Донеччини.

Неподалік Маріуполя танкісти одного з підрозділів Збройних Сил України взяли шефство над середньою школою та двома дитячими садками. Офіцери і солдати заготовлятимуть дрова для їхніх котелень та забезпечуватимуть заклади продуктами харчування.

Українські правоохоронці та контррозвідники затримали кількох особливо небезпечних проросійських терористів, які планували криваві теракти з людськими жертвами серед цивільного населення.

Учора Контррозвідка Служби безпеки України затримала керовану російськими спецслужбами глибоко законспіровану диверсійну групу, що готувала масштабну диверсію на одному з найбільших в Україні складів стрілецької зброї у соляних шахтах Артемівського району Донецької області. Бойовики готувалися підірвати основний ствол шахти за допомогою 45 кг вибухівки, отриманою від терористичної організації «ДНР». У помешканні диверсантів вилучено 3 саморобні вибухові пристрої (один з них на базі міни МОН-90), наповнених гексогеном, пластидом та металевими елементами ураження та 7 радіокерованих детонаторів. На присадибній ділянці у схованці, присипаній землею, знайдено та вилучено пістолет Макарова з набоями, кілька споряджених магазинів до автомату АК, близько сотні гранат до гранатометів різних модифікацій, вибухові пакети, димові міни, а також топографічні карти, прапор Росії та георгіївські стрічки. Зловмисники також планували вчинити низку вибухів на об’єктах життєзабезпечення та у мирних кварталах Артемівська. Тривають оперативно-слідчі дії.

Завдяки успішній спецоперації МВС та СБУ у Новомосковську Дніпропетровської області знешкоджено особливо небезпечну законспіровану злочинну групу з 3-х осіб, яка готувала терористичні акти та диверсії проти мирного населення регіону. Зловмисники планували підриви та підпали банківських установ, захоплення зброї на військових об’єктах, вчинення вибухів у багатолюдних місцях. Під час обшуків спецслужби вилучили 400 грамів тротилу, 24 саморобні вибухові пристрої, гранати, електродетонатори та стікери із зображенням прапору так званої Новоросії.



Переглядів: 3049
Поширень: 0