Ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення. Терористи продовжують обстрілювати позиції українських військових. Сили АТО відбивають напади противника, стримуючи сили бойовиків.

Також на всіх напрямах в зоні АТО фіксується перегрупування та нарощування сил противника.

Окрім стрілецької зброї та мінометів, бойовики неодноразово застосовували проти сил АТО танки та реактивні установки «Град». Водночас після опівночі в зоні конфлікту фіксується відносне затишшя.

У районі нового терміналу аеропорту «Донецьк» відбулося бойове зіткнення між бойовиками та українськими військовослужбовцями. Сили АТО напад відбили.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 12 січня

Вчора поблизу н.п. Сартана Донецької області українські військові зафіксували політ 3 безпілотників.

Протягом доби загиблих серед українських військовослужбовців немає. 2 військових зазнали поранень.

Українські прикордонники посилюють режим охорони лінії розмежування.

Нагадаємо, що потрапити до зони проведення АТО можна лише через 7 транспортних коридорів.

Для в’їзду чи виїзду з зони АТО громадяни повинні отримати спеціальну перепустку. Щоб отримати цю перепустку, необхідно надати наступні документи: заяву з описом маршруту пересування та терміни перебування в зоні АТО, паспорт (оригінал та копія) та копія документа, який підтверджує необхідність поїздки на контрольовану/неконтрольовану українською владою територію. Приклади таких документів: підтверджене постійне місце проживання в зоні АТО, довідка про місце поховання близьких родичів у зоні АТО, довідка про хворобу близьких, які проживають в зоні АТО, довідка з роботи.

Зазначені документи можна буде надати безпосередньо в пунктах пропуску. Пропускний режим стосуватиметься всіх повнолітніх громадян.

Також у зв’язку з обстрілами позицій сил АТО в районі аеропорту «Донецьк», н.п. Піски та Мар’їнка, для захисту життя та здоров’я мирних мешканців Донеччини, штаб АТЦ прийняв рішення тимчасово припинити пропуск людей та транспортних засобів на наступних дорожніх напрямках: «Донецьк–Курахове» (з 17:20), «Донецьк–Маріуполь» (з 19:10)

На контрольному пункті «Щастя», що на Луганщині, наші прикордонники під час перевірки мікроавтобуса виявили та вилучили 2 пристрої для відстрілу гумових куль та 174 набої до них. Крім того, у одного із громадян знайшли бронежилет та посвідчення, видане Управлінням фонду підтримки національної безпеки Луганської області.

Українські патріоти продовжують допомагати бійцям АТО.

Так, мешканці Волині учора відправили українським солдатам в зону АТО 8 коліматорних та 2 оптичних приціли.

Разом з цінним вантажем для військових, благодійники передали дітям Донбасу книги та розмальовки.

Також українські волонтери за підтримки штабу АТО зібрали та передали кільком бригадам ЗСУ, що служать на Сході України, засоби маскування.

Це кілька десятків комплектів маскувальних сіток для захисту техніки у зимовий та літній періоди.

У м. Цюрупинськ, що на Херсонщині, юні волонтери провели святкові концерти з метою збору коштів для придбання зимової форми учасникам АТО.

У лавах воїнів АТО триває ротація.

Увечері 10 січня черговий зведений загін міліції Чернігівської області вирушив на Схід України.

Перед відправкою правоохоронців було повністю забезпечено харчами, зимовим обмундируванням та маскхалатами. До підтримки міліціонерів долучилися волонтери.



Переглядів: 3367
Поширень: 0