Зведені дані ІАЦ РНБО станом на 12:30 13 січня

Ситуація в зоні АТО має тенденцію до ускладнення. За останню добу терористи 84 рази обстріляли позиції українських військових у 33 населених пунктах. Бойовики застосовували артилерію, танки та «Град». Українські військові суворо дотримуються режиму припинення вогню, проте дають потужну відсіч у разі провокативних дій з боку терористів.

Завдяки пильності наших військових було знешкоджено диверсійну групу, яка намагалась перетнути лінію розмежування між суміжною частиною України та зоною АТО. Також завдяки вдалим маневруванням групи батальйону «Азов» військові змогли уникнути втрат під час обстрілу та виконати бойову задачу.

Внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець, 10 отримали поранення.

Активізація агресивних дій з боку терористів протягом останніх днів та спроби змінити лінію розмежування свідчать про те, що російські військові та терористи свідомо обрали тактику ескалації напруження на Донбасі.

Вчора в Берліні відбулася зустріч глав МЗС України, ФРН, Франції та Росії у «нормандському форматі». Міністри закордонних справ підтвердили рішучу підтримку швидкого та всеохоплюючого мирного вирішення сьогоднішньої кризи та повне дотримання «режиму тиші». Нагадаємо, що Україна докладає усіх зусиль для мирного врегулювання конфлікту. Так, Президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою створення вільної економічної зони на Донбасі.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 13 січня

Українські прикордонники продовжують боронити державний кордон та контрольно-пропускні пункти на лінії розмежування.

Так, за останню добу підрозділи сил АТО зафіксували збільшення розвідувальних польотів безпілотників на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямах.

Внаслідок обстрілів терористів, було тимчасово припинено пропуск осіб та транспорту через пункт контролю «Гнутове». Нагадаємо, що ці заходи вживаються винятково для захисту місцевих мешканців.

Українська влада докладає всіх зусиль для відновлення інфраструктури на звільнених територіях.

Протягом останніх двох місяців відновлено близько 500 об’єктів електромереж. З понад двох тисяч пошкоджених газопроводів вдалося відновити 1918 або 89% газопровідної інфраструктури. Також було відновлено 13 мостів та шляхопроводів.

Українці підтримують наших героїв.

Влітку 2014 року під час виконання бойового завдання в Луганській області було важко поранено розвідника 3-го окремого полку спеціального призначення Юрія Савельєва.

Він переніс дві операції, і зараз чекає на третю. Лікарі обіцяють, що пошкоджену руку розвідника вдасться практично виростити з клітин, застосувавши сучасні інноваційні технології.

Учні Олександрівської загальноосвітньої школи (Кіровоградська область) підтримали Юрія Савельєва листами, а активісти військово-спортивного товариства «Сокіл» перерахували йому кошти від організованого благодійного концерту.

Хоробрість героя було високо оцінена Українською державою – Указом Президента України Юрія Савельєва було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Учора вінницькі волонтери передали особовому складу однієї з військових частин Національної гвардії України позашляховик.

Цей автомобіль буде залучений до виконання бойових завдань у зоні проведення АТО.

Українські військові медики щодня підвищують кваліфікацію. На Рівненщині нещодавно відбулись дводенні навчання інструкторів тактичної медицини за стандартами НАТО «Білі берети».

Інструктори-волонтери відпрацювали механізм навчання учасників АТО з надання першої медичної допомоги на полі бою. Тренінги проводили військові медики, які закінчили профільні курси та сертифіковані НАТО. Після тренувань інструктори застосовуватимуть навички надання медичної допомоги та організації роботи медичного забезпечення в бойових умовах.

Світ допомагає постраждалим українцям.

У 2014 році Польща втричі збільшила обсяги гуманітарної допомоги для України, порівняно з попереднім роком, і наші партнери прагнуть зберегти таку динаміку і в 2015 році. Про це сьогодні заявив заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща Конрад Павлік. Він повідомив, що незабаром у Польщі буде оголошено конкурс серед неурядових організацій щодо надання Україні нової партії гуманітарної допомоги.



Переглядів: 2933
Поширень: 0