За результатами робочого візиту Міністра міжнародної торгівлі Канади Еда Фаста до України та ряду його зустрічей з українськими урядовцями канадський Уряд вирішив і надалі всебічно підтримуватиме нашу державу. Зокрема було анонсовано реалізацію чотирьох проектів, головна мета яких – підтримка реформ в Україні, сприяння сталому економічному зростанню, розвитку малого й середнього бізнесу в молочній та зерновій галузях.

Перший проект - підтримка розвитку молочної промисловості

Канада готова надати 19,7 млн. доларів для розвитку малих і середніх молочних підприємств в Україні, зокрема тих, якими керують жінки. Проект передбачає допомогу 10000 фермерам у чотирьох найважливіших молочних регіонах України (Дніпропетровськ, Львів, Херсон, Івано-Франківськ), аби підвищити кількість і якість молока, яке там виробляють, створити більш успішні фермерські господарства, а також допомогти їм підвищити прибутки. Цільові фермери сформують великі кооперативи, запозичивши кращі канадські практики. Також ініціатива спрямована на заснування до 270 нових сімейних молочних ферм і створення або підтримку 50 підприємств, які обслуговують молочний бізнес.

Другий проект - створення в Україні фермерських об’єднань у зерновій  галузі

Канада виділяє 13,5 млн. доларів протягом шести років, щоб усунути обмеження для розвитку в Україні малого та середнього бізнесу, який займається виробництвом зерна. Проект допоможе фермерам організуватися в ефективні кооперативи, щоб отримати доступ до фінансування, необхідного для вирощування та зберігання зерна, створення переробних потужностей. Це дасть змогу фермерам підвищити цінність вирощуваних культур і збільшити прибуток. Для них будуть організовані коротко- й довгострокові навчальні курси в галузі управління й адміністрування сільськогосподарських кооперативів.

Третій проект - Експертна допомога стосовно державного управління й економічного зростання

Канада надасть 18,8 млн. доларів для допомоги в розробці та реалізації коротко- і довгострокових реформ управління й економічних реформ на більш відкритій і прозорій основі.

Проект буде розгорнуто із залученням канадських технічних консультантів, які поділяться досвідом з українськими посадовцями та громадянами.

Заходи, зокрема, включатимуть: допомогу в реалізації програм боротьби з корупцією та досягнення прозорості у наданні державних послуг; тренінгові програми для посадових осіб щодо планування, координації та реалізації плану реформ, управління змінами й багато інших заходів, спрямованих на вдосконалення управління й економічне зростання.

Четвертий проект - продовження підтримки Економічної Консультативної Ради України

Для підтримки України в стабілізації економічної ситуації та реформ, Канада виділяє до 100 тис. доларів додаткової допомоги Економічній Консультативній Раді. Ця додаткова підтримка дозволить Раді надавати незалежні експертні поради високопосадовцям Уряду України з ключових питань реформування й економічної стабілізації.

Детальніше про проекти можна дізнатися на офіційному веб-сайті Уряду Канади, за посиланням:

http://www.international.gc.ca/media/dev/news-communiques/2015/01/26b_bg.aspx?lang=eng

http://www.international.gc.ca/media/dev/news-communiques/2015/01/26B.aspx?lang=eng



Переглядів: 3272
Поширень: 0