Американські та британські військові взяли участь у військовому параді в Нарві, який був присвячений Дню незалежності Естонії, щоб показати єдність проти йсовірної загрози з боку Москви, пише в середу, 25 лютого, The Telegraph.

Американська військова техніка та британські військові офіційно взяли участь у святкуванні Дня незалежності Естонії, проте, відзначає газета, Нарва для проведення параду була вибрана не випадково.

Саме це місто нібито є потенційною метою для Кремля, якщо Росія перемістить свою увагу з України на країни Балтії.

Telegraph: Військові США і Великобританії пройшли парадом в 300 метрах від російського кордону

«Події в Україні, які змусили весь світ прокинутися, чітко показують, що ми повинні приділяти велику увагу безпеці», - сказав на параді Рихо Террас, командувач силами оборони Естонії.

Майже 100 військовослужбовців з Іспанії, Нідерландів, Латвії та Литви промарширували разом з 1300 естонськими військовослужбовцями.

Telegraph: Військові США і Великобританії пройшли парадом в 300 метрах від російського кордону

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес виступив на початку лютого за надання військової допомоги Україні. Президент країни і перший віце-президент Європейської комісії Франц Тіммерманс впевнені, що Євросоюз зіткнувся із загостренням відносин з Росією. Санкції проти Росії, на його думку, мають бути продовжені.

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте запропонувала повернути обов\'язкову військову службу через зміни геополітичної ситуації.



Переглядів: 3564
Поширень: 0