За оперативною інформацією, противник продовжує перегрупування сил, накопичує боєприпаси і паливо. При цьому активно використовується залізнична інфраструктура на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, вчора на станцію Краснодон прибув ешелон з майном та боєприпасами.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, триває бойове злагодження підрозділів НЗФ, які прибули з Росії та мобілізовані з підконтрольних територій. Заняття з бойової підготовки проходять з високою інтенсивністю. За даними розвідки, з 18 березня у НЗФ «ЛНР» скасовано відпустки особового складу.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 19 березня

Є численні свідчення того, що відведення важкої зброї бойовиків має лише демонстративний характер. За минулу добу було зафіксовано 8 артилерійських обстрілів наших позицій та 4 випадки використання бойовиками танків. Найбільш неспокійна ситуація – у с. Широкине під Маріуполем, районі Донецького аеропорту, у передмістях Горлівки, які контролюються українською владою, в районах на північ від Дебальцевого, а також поблизу Бахмутської траси. Вже сьогодні, після півночі, противник здійснив 4 збройні провокації проти наших військових.

Водночас керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан підкреслив, що українські військові в повній мірі виконують Мінські домовленості.

керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан

Також ОБСЄ повідомила, що учора, під час відвідання командою міжнародних спостерігачів пропускного пункту у н.п. Заїченко, що наразі контролюється бойовиками, польовий командир одного з загонів бандформування «ДНР» погрожував вбити членів місії у разі непокори його наказам. Як зазначено, у звіті місії, причиною такої реакції став підрив військової вантажівки, внаслідок чого загинуло двоє бойовиків, а ще одного було поранено. Нагадуємо: будь-які погрози життю членів місії ОБСЄ – це зухвале порушення міжнародного права і Мінських домовленостей. Це вкотре демонструє налаштованість бойовиків до продовження бойових дій.

За минулу добу загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

За даними розвідки, у середовищі бойовиків спостерігається «кадровий голод», зумовлений фізичними втратами та відмовою бойовиків брати участь у бойових діях. «Військові комісаріати ДНР» вживають заходів з доукомплектування особового складу за рахунок мобілізації учнів шкіл та професійних училищ. Цю інформацію підтверджує заступник керівника АТО полковник Валентин Федічев. За його словами, навчальний центр для підготовки молодих бойовиків розташований у м. Старобешеве Донецької області.

заступник керівника АТО полковник Валентин Федічев

Українська влада сумлінно дотримується зобов’язань перед нашими героями, які б’ють окупантів.

Учора військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади отримали понад 55 тисяч гривень за захоплення під час бою ворожого танка Т-72 та виконання інших бойових задач. Серед нагороджених – 8 військовослужбовців гаубичної самохідно-артилерійської батареї.. Кожен із них отримав по 6090 гривень за захоплення ворожої техніки та по 1000 гривень – за безпосередню участь у бойових діях.

військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади отримали понад 55 тисяч гривень за захоплення під час бою ворожого танка Т-72

Захід підтримує нашу державу у боротьбі з агресором.

Президент України провів телефонну розмову з віце-президентом США. Джозеф Байден розповів про рішення Президента США про проведення тренувань для 780 українських військовослужбовців Національної гвардії, які відбудуться найближчим часом. Також віце-президент США повідомив, що наприкінці березня до України прибуде перша партія військових автомобілів для підсилення обороноздатності України.



Переглядів: 2960
Поширень: 0