Китайська компанія CITIC Construction Co., Ltd готова інвестувати в будівельний ринок України 15 мільярдів американських доларів, які допоможуть вирішити проблему доступного житла в країні. Відповідний Меморандум підписали у четвер у Києві уповноважений Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за дорученням Віце-прем\'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, та уповноважений Компанії CITIC Construction Co., Ltd.

Меморандум передбачає отримання Україною позики від кредитних установ та організацій Китаю на загальну суму 15 млрд. доларів США під мінімальні відсотки, терміном на п\'ятнадцять років з правом пролонгації.

В Україні буде реалізовано пілотний проект інвестиційною вартістю до 1 млрд. доларів США.

Компанія CITIC розглядатиметься як генеральний підрядник - замовник із реалізації проектів, Мінрегіон займатиметься підготовкою та реалізацією проектів.

Меморандум передбачає розвиток державної житлової політики, будівництва доступного житла, формування фонду соціального житла, розгортання молодіжного житлового будівництва, кредитування індивідуальних сільських забудовників, реалізації інфраструктурних проектів.

Станом на сьогодні у квартирній черзі на житло офіційно перебуває понад 800 тисяч українських родин. Для ліквідації цієї черги за допомогою нинішніх ринкових інструментів державі потрібно понад 100 років.

За сприяння Мінрегіону було залучено кредит у розмірі 200 млн. євро на відновлення Донбасу від Європейського інвестиційного банку; 1,1 млрд. доларів від Уряду Японії на проведення реконструкції Бортницької станції аерації. 1 квітня 2015 року в Німеччині відбудеться підписання Меморандуму та рамкової угоди і додатку до неї щодо отримання Україною кредитних коштів в розмірі 500 млн. євро банку KFW.

Довідка

CITIC Construction Co., LtdCITIC Construction Co., Ltd. - дочірня компанія Китайської державної міжнародної трастово-інвестиційної корпорації CITIC Limited. Компанія має філії у таких країнах: Ангола, Бразилія, Венесуела, Іран, Узбекистан, Казахстан, РФ, Білорусь та ПАР.

Компанія має повноваження виконувати підряди на будівельні проекти за межами Китаю. Серед найбільших проектів, які компанія CITIC Construction виконала останнім часом – будівництво головного стадіону Олімпіади-2008 у Пекіні «Пташине гніздо», будівництво соціального житла в Анголі на загальну суму 10 млрд. дол. США, будівництво швидкісної автостради в Алжирі на загальну суму 6,3 млрд. дол. США, будівництво метро в Тегерані (Іран), будівництво потужного комплексу з виробництва цементу в Білорусії тощо.



Переглядів: 4348
Поширень: 0