Влада Іспанії "заморожує" банківські рахунки росіян, що живуть в цій країні, за те, що вони вчасно не пояснили походження своїх капіталів.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на валенсийского адвоката Грегоріо Фуентеса, передає Еспресо.TV.

За словами юриста, йдеться про сотні чоловік.

Фуентес відзначив, що закон, що дозволяє вимагати в іноземців право обгрунтувати доходи, вкладені в нерухомість або фінансові активи, був прийнятий в 2010 році, але запрацював у 2014-му. Під його дію підпадають ті, хто не відреагував на відповідні прохання протягом двох-трьох місяців. Фуентес також заявив, що вимоги стосуються тільки осіб, що володіють значним майном.

Крім того, влада зараз вимагають декларацію про наявність за межами Іспанії власності (нерухомості та банківських активів на загальну суму понад 50 тисяч євро). За приховування свого закордонного стану порушникам загрожує штраф від 5 до 10 тисяч євро.

Як зазначає видання, деякі росіяни просто бояться просити відповідні документи на батьківщині. Тому більшість людей, чиї рахунки виявилися замороженими, навіть не намагаються оскаржувати дії іспанської влади і миряться з їх вирішенням.

Крім того, невдоволення вихідців з Росії викликає обов\'язок декларувати свої доходи в Росії. Влада вимагає після надання цих даних доплачувати різницю між прибутковим податком в Росії та Іспанії (13 і 52 відсотки для багатих людей відповідно).

У січні російський бізнесмен, який проживає в Лондоні Євген Чичваркін написав, що Великобританія почала перевірки рахунків і майна експатів з Росії на предмет походження капіталів. У свою чергу, президент Росії Володимир Путін заявив, що ці дії робляться для того, щоб перешкодити амністії вивезених капіталів, яка зараз планується в Росії. Пізніше британська влада спростували інформацію про додаткові перевірках росіян.



Переглядів: 3530
Поширень: 0