Прем\'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про контроль за діяльністю організаторів поширення інформації в мережі "Інтернет".

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на офіційний документ.

Зокрема, Роскомнадзор тепер має право перевіряти особисте листування користувачів соціальних мереж, серед яких – "Однокласники" і "ВКонтакте". Крім того, відомство може встановлювати контроль за електронною поштою, месенджерами Агент.Mail.ru, ICQ, а також блог-платформами.

У документі, зокрема, зазначається, що такі заходи прийнято в рамках "антитерористичного" пакету для захисту прав російських громадян.

Відповідно до цієї постанови, відомство має право встановлювати факт прийому, передачі, доставки та обробки повідомлень, а також переглядати і аналізувати ресурси організатора поширення інформації. Крім того, цей документ дає право записувати і фіксувати дії, доступні користувачам.

Повідомляється, що Роскомнадзор зможе перевіряти листування лише за запитом правоохоронних органів, які ведуть оперативно-розшукові заходи. Перевірка буде проходити два рази, друга з них відбуватиметься не менше ніж через 60 днів.



Переглядів: 3757
Поширень: 0