Країна ще раніше зробила контроль за перетином кордону жорсткішим та поселяла людей навіть у палатки з обігрівом та гірськолижні курорти, повідомляє Associated Press.

Тепер навіть такі варіанти прийому мігрантів закінчилися. В агентстві з міграції кажуть, що шукатимуть рішення і надаватимуть пріоритет сім'ям з дітьми.

Як повідомляє Reuters, порівняно з кількістю населення країни, а це 10 млн, Швеція взяла на себе прийом найбільшої кількості біженців порівняно з країнами Європи. До кінця року очікується приїзд 190 тис. нелегалів. Лише за останній тиждень притулку у Швеції попросили понад 10 тис. людей, переважно це біженці з Афганістану та Сирії. Загалом з початку року до країни прибуло 140 тис. мігрантів.

Нагадаємо, влітку 2015 року паркан на кордоні з Сербією будувала Угорщина. Через цей паркан потік мігрантів з Сербії значно знизився. Однак це призвело до збільшення кількості мігрантів, які почали прибувати в Хорватію.

За даними Єврокомісії, до 2017 року до ЄС мігрують 3 мільйони біженців, а до кінця 2015-го до Євросоюзу має прибути мільйон мігрантів.



Переглядів: 4525
Поширень: 0