Кабінет міністрів України установив ліміт легкових автомобілів, що обслуговують державні органи.

До списку увійшли органи, які здійснюють керівництво військовими формуваннями та правоохоронними органами, органи і підрозділи цивільного захисту, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв\'язку та захисту інформації.

Відповідну постанову від 2 грудня 2009 р. №1284 опубліковано на офіційному сайті уряду.

Згідно з документом, ліміт для Міноборони складає 23 автомобілі, для МВС - 10, для МНС - 12, для адміністрації Держприкордонслужби - 10, для Держспецзв\'язку - 10, для Держспецтрансслужби - 6, для Державного департаменту з питань виконання покарань - 9, для СБУ - 10, для Служби зовнішньої розвідки - 10, для Управління державної охорони - 10.

Ліміт вказаний без урахування транспортних засобів спеціального, спеціалізованого призначення та оперативно-рятувальних автомобілів.

Як повідомлялося, нецільові витрати українських чиновників усіх рівнів обчислюються мільярдними втратами для бюджету.

Один з найгучніших випадків стався наприкінці грудня минулого року, коли журналісти помітили у міністра транспорту Йосипа Вінського Mercedes S-класу вартістю майже 1 млн грн, який було придбано за держкошти. Розгорівся скандал, і Вінський пересів на власне авто. Але практика закупівлі держструктурами службових автомобілів за ціною вищою, ніж дозволено законодавчим лімітом (600 тисяч грн), на цьому не припинилася. Рахункова палата встановила, що в минулому році МЗС, купуючи 55 автомобілів для українських посольств, витратило на це зайві 500 тис. доларів.


Переглядів: 2719
Поширень: 0